Välkommen till

Kungshöjdsgatan 5

Kungshöjdsgatan 5
1:a Kungshöjd

Välplanerad sekelskiftespärla med tidstypisk karaktär och egen utgång till innergård

Varmt välkommen till denna fantastiska etta belägen i hjärtat av Kungshöjd. Lev på välplanerade kvadratmetrar som erbjuder allt vad man kan önska så som välutrustat kök, modernt badrum, sovalkov och ett vardagsrum perfekt för sociala samband. Bo harmoniskt i en ekonomiskt trygg bostadsrättsförening och i en vacker, välhållen och pampig hörnfastighet. Den korta nedförsbacken leder dig direkt ner mot myllrande Magasinsgatan med butiker, caféer och vinbarer. Och trots att du nästan bor granne med den så njuter du av att bo på kungliga höjder, här samsas gemytlighet och rofylldhet.

Läs hela beskrivningen
Louisa
ansvarig mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Annika
assisterande mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Louisa
ansvarig mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Annika
assisterande mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning

Innanför ytterdörren nås man av en ljus och öppen hall med gott om utrymme för fri avhängning. Här, liksom i köket ligger laminatgolv från 2023 i en ljust grå ton. Väggarna i hela lägenheten är vitmålade.

Från hallen når man det stora vardagsrummet med sovalkov. Fina originaldetaljer så som stuckaturer och höga fotlister smyckar de vitmålade väggarna - Här gör sekelskiftescharmen tydliga avtryck. Rikligt ljusinsläpp fås från tre fönster som vetter mot Kungshöjdsgatan. Här inreder du med fördel med både soffgrupp och matplats för flera, ett rum för sociala sammanhang. Här kläs golvet av parkett. Sovalkoven inrymmer garderobsförvaring samt plats för större enkelsäng och inbyggd förvaring för mindre attiraljer.

Köket ligger i andra delen av bostaden och har altandörr mot innergården. Den ljusa köksinredningen är signerad Marbodal som blir stilfull tillsammans med det mörka stänkskyddet i kakel samt bänkskivan i trä. Den maskinella utrustningen består av ugn, hällspis med induktion (Cylinda), frånluftsfläkt (Franke) samt kyl med frys (Samsung). Här finns plats för matplats för fyra. Den framtagna kakelväggen bidrar till en effektfull känsla till det ljusa köket.

Från altandörren når man innergården. Utanför dörren kan du skapa din egen oas att nyttja som uteplats. Observera att föreningen upplåter del av innergård för nyttjanderätt som uteplats för lägenheten, den är alltså ej upplåten med äganderätt.

Badrummet är smakfullt helkaklat i varmt gråbrun ton och har mörkt klinkergolv. Det är utrustat med wc, handfat, spegelskåp med infällda spotlights, dusch och handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kungshöjd
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över staden och hamninloppet.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta