Välkommen till

Drottninggatan 14

Drottninggatan 14
2,5:a Inom Vallgraven

Etagelägenhet med stor potential – Högst upp i huset och södervänd balkong

Högst upp i huset med södervänd balkong och med vy över stadens takåsar finner vi denna underbara etagelägenhet. En fin bostad med oerhörd potential! Öppna sociala ytor och rejäl takhöjd som ger en känsla av rymd.

Entréplan erbjuder kök, matplats, vardagsrum med access mot balkongen och badrum. Övre plan med ytterligare sällskapsrum/kontor, sovrum med generösa förvaringsmöjligheter och ytterligare ett badrum.

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska inom promenadavstånd. Att vandra omkring i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. Mixen av butiker, restauranger, kaffebarer och folkmyllret. Bostadens läge är rofyllt men samtidigt mitt bland stadens puls, en oslagbar kombination!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till sjätte våningen och promenerar via loftgången mot bostadens entré. Vi välkomnas in i hall med plats för ytterkläder och skor, förvaring erbjuds via en garderob.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Vitmålade.

Kök
Ett fint arbetskök med vita skåpsluckor, en ordentligt diskbänk och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, köksfläkt, ugn i ergonomiskt höjd och kyl samt frys. Disponerat i u-form med gott om bänkyta för matlagningsglädje. Ett matbord ryms med enkelhet intill.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Vitmålade.

Vardagsrum
Ett härligt rum med slående takhöjd, flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Det är från detta rum den underbara balkongen nås. Högt, luftigt och fritt läge med vy över takåsarna.

Golv: Ekparkett, nyslipad april 2024.
Väggar: Vitmålade.

Sällskapsrum
En trappa upp når vi ytterligare ett sällskapsrum, öppet ner mot vardagsrummet och med två takfönster som låter ljuset flöda. Bra storlek för att kunna använda som arbetsrum eller bygga till ett sovrum för gästen eller för barn. Via passagen mot badrum och sovrum finns två inbyggda garderober.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Vitmålade.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Här rymms en dubbelsäng med tillhörande möblemang, förvaring i form av flertalet garderober och en liten klädkammare.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Vitmålade.

Badrum
Badrummet på övre plan är helkaklat i vitt med blå bård, har golv belagt med blå våtrumsmatta och är utrustat med wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Bostadens andra badrum nås via hallen på entréplan. Ytskikt i original från när huset byggdes i sann sjuttiotalsanda. Väggar klädda med en mönstrad våtrumstapet och golv belagt med blå våtrumsmatta. Utrustat med wc, handfat, spegel, duschkabin och tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Inom Vallgraven
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta