Välkommen till

Nordenskiöldsgatan 30

Nordenskiöldsgatan 30
3:a Linnéstaden

Charmig gavelvåning med generös takhöjd, västerbalkong och två kakelugnar

En underbar trea om nästan hundra kvadratmeter belägen i en vacker och välhållen fastighet. Luftiga rum med högt i tak och fönster mot två väderstreck som låter ljuset flöda.

Väldisponerade ytor, kök och vardagsrum i fil, smidesbalkong mot västersolen, två kakelugnar (ej i bruk) och två rymliga sovrum. Mängder med förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Givetvis finns det hiss i huset. Mycket välskött förening!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Hörnhuset Nordenskiöldsgatan/Vegagatan ligger nära intill Slottsskogen i annars myllrande Linnéstaden. Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp och välkomnas in i hall med plats för tamburmajor och skor.

Golv: Skeppsgolv, ek.
Väggar: Målade vita.

Kök
Charmigt och välhållet kök med ljusgrå skåpsluckor, ekbänkskivor, ljust kakel och en ordentligt diskbänk. Maskinell utrustning bestående av: Spis/ugn, diskmaskin och kyl samt frys. Bra arbetsytor och goda förvaringslösningar. Ett rejält matbord ryms med enkelhet. Med höga pardörrar emellan avskiljs köket från vardagsrummet.

Golv: Brädgolv i original.
Väggar: Målade vita.

Vardagsrum
I fil med köket nås ett väl tilltaget sällskapsrum i gavelläge med stora fönster som låter ljuset flöda. Ett stort rum med högt i tak, flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp och bokhyllor. En av bostadens två kakelugnar bor här (ej i bruk).

Golv: Brädgolv i original.
Väggar: Målade vita.

Balkong
Balkongen nås från vardagsrummet, som man vill ha det. Västervänd med sol från förmiddag till kväll.

Sovrum
Via passage från hallen och med en generös klädkammare intill inrett med flertalet garderober nås bostadens ena sovrum. Här ryms säng med tillhörande möblemang och skrivbord. Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Golv: Brädgolv i original.
Väggar: Målade ljusblå.

Sovrum
Master bedroom nås via hallen närmast entrén. Rummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang, förvaring finns idag i form av två garderober. Den andra vackra kakelugnen finner vi här (ej i bruk) liksom alla andra självklara attribut såsom takhöjd och listverk.

Golv: Brädgolv i original.
Väggar: Målade vita.

Badrum
Tidlöst badrum med ljust helkaklade väggar och golv belagt med grå klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med: WC, handfat med kommod, spegel, dusch med invikbara dörrar och tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta