Välkommen till

Föreningsgatan 18B

Föreningsgatan 18B
2:a Vasastaden

Väldisponerad tvåa med fönster i två väderstreck & balkong

Äntligen en stor och välplanerad vasatvåa med möjlighet att hyra garageplats! På attraktiva Föreningsgatan erbjuds ni nu denna fantastiska och välplanerade tvåa med mysig balkong. Bostaden har ett underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Socialt vardagsrum med stora ytor och plats för både soffgrupp samt matsalsbord, ljust kök med charmig tidstypisk inredning samt ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum. Här bor ni lugnt beläget med balkong mot föreningens vackra och grönskande innergård. En kort promenad bort väntar såväl Linnéstadens som Avenyns rikliga utbud av restauranger och kaféer! Nuvarande ägare hyr idag ett dubbelgarage av föreningen som går att hyra av en framtida köpare.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med gott om plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober. På golvet ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är vita. Till vänster innanför hallen finner ni även bostadens praktiska klädkammare.

Vidare in i bostaden finner ni det trevliga och luftiga vardagsrummet. Här ryms med lätthet såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som en matplats. Ljusinsläppet är generöst tack vare ett stort fönsterparti. På golvet ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är vita.

Köket har köksinredning i vitt kombinerat bänkskiva i trä samt rostfritt och stänkskyddet utgörs av kakel i röd färg. Den maskinella utrustningen utgörs av spis, fläkt, samt två kyl med frys. Intill ett fönster med utsikt över innegården finns en given plats för matbord. På golvet ligger ett schackmönstrat golv och väggarna är vita.

I anslutning till köket finner ni ett väl tilltaget sovrum med förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober med överskåp. Här kan ni inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt avlastningsmöbel. Ett stort fönsterparti bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Väggarna har en beige färg. Från sovrummet nås bostadens möblerbara balkong med utsikt mot innegården.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, tvättmaskin samt dusch med vikväggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta