Välkommen till

Övre Buråsliden 14

Övre Buråsliden 14
4:a Johanneberg

Villakänsla i social bostad med två uteplatser

Nu finns möjligheten att förvärva detta unika hem beläget i en byggnad uppförd under 1930. I bostaden finner ni fantastiska sällskapsytor då vardagsrum, matsal samt en uteplats med söderläge om ca 30 kvm tillsammans bildar en trivsam och rymlig oas. Ett otroligt ljusinsläpp tack vare fönster i alla fyra väderstreck, charmigt burspråk samt en braskamin är något som särskiljer denna lägenhet ifrån mängden. Det rymliga köket är smakfullt inrett och har plats för matbord. Via köket nås bostadens andra uteplats om ca 17 kvm beläget åt nordost. De båda uteplatserna har direkt anslutning till föreningens trädgård. Bostaden erbjuder även två rymliga sovrum med förvaringsmöjligheter, ett helkaklat badrum samt en stor hall.

I närområdet finner vi ett lugnt villakvarter och det är svårt att tro att det enbart tar några få minuters promenad ner till knutpunkten Korsvägen med Svenska Mässan, Liseberg och Universeum som närmsta grannar. Bilen parkerar ni enkelt på någon av gatorna i det direkta närområdet och kollektivtrafiken når ni bara några 100 m bort. I Johanneberg finns många trevliga promenadstråk, flertalet för-och grundskolor samt mysiga restauranger och caféer om det är så att du vill byta ut restaurangerna mitt i citypulsen för en dag.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en tambur med plats för avhängning av ytterkläder. Tamburen övergår sedan till en stor inre hall som är möblerbar samt har fina ytor där förvaringsmöbler ryms. Golvet i tamburen samt den inre hallen kläs av ekparkett i holländsk läggning och väggarna är vitmålade.

Stort kök med goda arbetsytor, generöst med förvaring samt plast för matbord. Inredningen går i en benvit ton med mörk bänkskiva samt stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, frånluftsfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys i fullhöjd. Ett fönster bidrar med fint ljusinsläpp och härifrån nås bostadens ena uteplats. Denna uteplats om ca 16,5 kvm ligger i nordost och har dessutom direkt anslutning till föreningens gemensamma trädgård. Föreningens trädgård erbjuder fruktträd, bärbuskar och planteringar samt en gemensam berså.

Bostaden erbjuder två stora sällskapsrum som idag nyttjas som vardagsrum samt kontor/bibliotek. Här är möbleringsalternativen oändliga och användningsområdena likaså. Det ena rummet har ett vackert burspråk och det andra har en braskamin vilket sätter en vacker prägel på de båda rummen. Från rummet som idag används som kontor/bibliotek nås utgången till bostadens andra uteplats. Denna ligger i ett soligt söderläge och är ca 30 kvm till ytan.

De två sovrummen är väl tilltagna och rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det större sovrummet erbjuder fina förvaringsmöjligheter i flertalet garderober och det mindre har en garderob. Golvet pryds av charmigt brädgolv och väggarna är ljust målade.

Helkaklat badrum med terrakottafärgad klinker på golv och vitt kakel på väggarna med inslag av blått både på golv och på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna med vikbara väggar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta