Välkommen till

Olivedalsgatan 18

Olivedalsgatan 18
2:a Linnéstaden

Väldisponerad tvåa med bevarad 20-tals karaktär och balkong i söderläge

Välkomna till denna fantastiska tvåa högt upp i huset på en av Linnés mest populära adresser. Väldisponerad tvåa med trevliga sociala ytor, kök från Kvik och rymligt sovrum. Vackra bevarade originalattribut så som plankgolv, fönster med djupa nischer och hög takhöjd förgyller denna bostad med extra charm. Som pricken över i:et erbjuder denna bostad även en fantastisk balkong i soligt söderläge. Extremt välskött förening med trevlig innegård!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig och möblerbar hall med plats för fri avhängning. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd originalgarderob. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna ät vitmålade 2024 vilket är genomgående för bostaden. Redan här slås man av den generösa takhöjden och bevarade 20-tals karaktären.

Vidare in i bostaden möts ni av det trevliga och ljusa vardagsrummet. Här finns gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. På golvet ligger originalparkett. Härligt ljusinsläpp från ett högt fönster med djup fönsternisch. Från vardagsrummet når ni också en generös platsbyggd garderob där också uttag för media och teknik finns indraget.

I öppet samband med vardagsrummet ligger det väl tilltagna köket. Köket har köksinredning från Kvik i vitt samt delvis beige/brunt. Bänkskiva i vit laminat och stänkskydd i glas. Här finns gott om förvaring i både skåp och lådor samt ett stort skafferi. Under skåpen sitter inbyggda spottar. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Vid ett stort fönster finns en given plats för ett matbord. Golvet kläs av vackert trägolv målat i en grå färg 2024.

Rofyllt sovrum där det enkelt får plats en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. På golvet ligger ett fint trägolv målat 2024. Fint ljusinsläpp från de helglasade dubbeldörrarna ut till bostadens fantastiska balkong. Balkongen ligger i trevligt söderläge med utsikt mot den mysiga innegården och kan inredas med loungemöbler.

Badrummet har väggar i vitt kakel samt delvis målade och på golvet ligger ett beige/brunt klinker. Inredningen består av wc, handfat, spegel, spegelskåp och badkar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta