Välkommen till

Eklandagatan 41 A

Eklandagatan 41 A
2:a Johanneberg

Yteffektiv bostad i gavelläge med balkong högst upp i huset

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger detta hus som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Högst upp på gaveln i huset finner ni denna genomtänkta etta med rikligt ljusinsläpp, härlig balkong samt fin utsikt över Eklandagatan, Carlanderska parken och de vackra tegelröda 30-tals fastigheterna. Genomgående generös takhöjd, vita väggar och fönster i två väderstreck bidrar till att hemmet får en ljus och luftig atmosfär. Härligt vardagsrummet med gavelläge och uppskattad sovalkov samt nyrenoverat kök med utrymme för matplats. Badrum med tvättmaskin.

På föreningens trädgårdssida finns en fin gemensam grillplats med lummiga omgivningar. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts du av en hall med plats för avhängning av ytterkläder samt goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. På golvet ligger praktisk klinker i grått och väggarna är vitmålade.

Köket är renoverat 2020 med köksinredning från Kvik. Vitt utförande tillsammans med en mörk bänkskiva i laminat och stänkskydd i marmormönstrat kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Ljust vardagsrum med generöst fönsterparti i gavel. Här ryms med lätthet en soffgrupp med tillhörande möblemang. En håltagning i väggen mot köket bidrar till fint ljusflöde och en socialt samband.

Helkaklat badrum i vitt och svart. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta