Välkommen till

Västgötagatan 7

Västgötagatan 7
3:a Lorensberg

Fantastisk trea i etage med solig takterrass

Välkomna till denna otroliga etagetrea belägen i det anrika Järnvägshuset anno 1888. Bostaden erbjuder generösa sällskapsytor i öppen planlösning samt ett fint formspråk med karaktäristiska vinklar och synliga murstockar som bidrar med charm. Perfekt disponerad med ljusinsläpp från flertalet fönster samt en underbar takterrass med högt läge och utsikt över innerstadens takåsar. Lägenheten erbjuder även ett välplanerat kök som bjuder in till matlagning, utrymme för stora middagssällskap tack vare den öppna planlösningen, ett rymligt sovrum och en sovalkov, helkaklat badrum med tvättmaskin samt gästtoalett.

Här bor ni med lugnt läge samtidigt som stadens evenemangsstråk ligger på kort gångavstånd. Med närhet till Ullevi, Scandinavium, Bergakungen, Avenyn, flertalet muséer och restauranger blir vardagen aldrig trist. För natursköna promenader och vackra omgivningar ligger Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:
Innanför ytterdörren möts ni direkt av bostadens sociala och öppna planlösning. I hallen finns plats för fri avhängning. Lägenheten har genomgående ljusa väggar.

Vardagsrummet erbjuder en mysig sällskapsyta med plats för både soffhörna och matplats. Rummet karaktäriseras av charmiga vinklar och framtagen murstock. Flertalet takfönster bidrar med ett trevligt ljusinsläpp.

Rymligt kök med köksinredning i ek som kombineras med rostfria beslag, mörk bänkskiva samt stänkskydd i grått kakel. Köket har goda arbetsytor och bra förvaring samt öppen planlösning mot vardagsrummet. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Rofyllt sovrum med behagligt ljus från två takfönster. Här finns det gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob.

Helkaklat badrum med ljusgrått kakel och mörkgrå klinker. Inredningen består av wc, kommod med två handfat, spegelskåp, handdukstork och ett inbyggt badkar. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare för att underlätta vardagssysslorna. I taket sitter infällda spotlights.

Vindsplan:
En trappa upp ligger lägenhetens vindsplan som utgörs av ett ljust och härligt allrum med öppningsbara fönsterpartier ut till en underbar terrass. På terrassen kan man njuta av ett högt läge med utsikt över takåsarna. Allrummet kan inredas med en soffgrupp samt övrig inredning. Härifrån når ni bostadens sovalkov som kan inredas med en dubbelsäng samt tillhörande möblemang.

På vindsplan finns även en helkaklad gästtoalett som är utrustad med wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning och dusch. På väggarna sitter ett ljusgrått kakel och golvet kläs av mörkgrå klinker.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta