Välkommen till

Karl Gustavsgatan 11

Karl Gustavsgatan 11
2:a Vasastaden

Sekelskiftespärla med välbevarad tidstypisk charm

Välkomna till denna härliga sekelskiftestvåa i en anrik fastighet anno 1880 mitt i Vasastaden. Sekelskiftesattributen visar sig genom den slående takhöjden om ca 3 meter, välbevarade brädgolv i original, vackra stuckaturer, takrosett, höga fotlister samt höga fönster med djupa fönsternischer. Planlösningen erbjuder ett generöst vardagsrum som bjuder in till sociala sammankomster, ett yteffektivt kök med utrymme för en mindre matplats, sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum.

Vasastaden är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar och det centrala läget gör att allt finns nära till hands. I närområdet finns flertalet mysiga kaféer och restauranger, mataffärer, skönhetssalonger, butiker, shopping, nöje och träningsställen. Sköna, gröna oaser finner ni i Vasaparken och Kungsparken.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning av ytterkläder. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är ljusa.

Vidare in i bostaden finner ni det trevliga och luftiga vardagsrummet. Här ryms med lätthet såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som en matplats. Ljusinsläppet är generöst tack vare två höga fönster med djupa nischer. Vackra stuckaturer, takrosett och höga golvlister ramar in rummet fint. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är ljusa.

Yteffektivt kök med köksinredning i vitt och svart kombinerat med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis, fläkt, samt kyl med frys. I köket finns utrymme för en mindre matplats.

Väl tilltaget sovrum med ett högt fönster med djupa nischer som bidrar till behagligt ljusinsläpp. Goda förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob. Här kan ni inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt avlastningsmöbel. Väggarna har en vit färg och på golvet ligger ett brädgolv.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt dusch med vikväggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta