Välkommen till

Norra Liden 21

Norra Liden 21
2:a Otterhällan / Kungshöjd

Väldisponerade ytor med slående utsiktsvyer

Väldisponerade ytor med stora fönsterpartier som tillåter ljuset flöda och med vy över stadens takåsar. En underbar bostad i ett tidlöst och fint skick med runtgående planlösning från hallen och sedan tre rum på rad, enhetligt parkettgolv som löper tröskellöst igenom alla rum.

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska inom promenadavstånd. Att vandra omkring i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. Mixen av butiker, restauranger, kaffebarer och folkmyllret.

Bostadens läge är lugnt och rofyllt men också med direkt närhet till stadens puls, en oslagbar kombination!

Det runda kvarteret på Norra Liden uppfördes år 1963 enligt ritningar av arkitekt Rune Lund från Lund & Valentin arkitekter. Man byggde ljusa bostäder med hög standard, något som uppskattas än i dag.

Bo i en trivsam förening med en underbar och prunkade innergård med grillplats, lekplats och massor av mervärden i flertalet gemensamhetslokaler såsom övernattningslägenhet, tvättstugor, föreningslokal, cykelrum, barnvagnsrum och till och med däckförråd.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till tredje våningen och välkomnas in genom säkerhetsdörr för bästa ljudkomfort, i en precis lagom stor hall med plats för ytterkläder och skor. Förvaring erbjuds via en garderob och via en generös klädkammare.

Golv: Ekparkett, 2016.
Väggar: Vitmålade, 2018.

Vardagsrum
Stora fönsterpartier som låter ljuset flöda. Flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord. Högt, luftigt och fritt läge med vy över stadens takåsar.

Golv: Ekparkett, 2016.
Väggar: Vitmålade, 2018.

Kök
Ett fint arbetskök som optimerats genom att platsbygga en matplats längst med fönstersidan och således har sittplats för ett par personer såväl som ytterligare arbetsytor om det skulle vara flera kockar samtidigt.

Från år 2016 uppdaterat med nytt kakel år 2022. Vita skåpsluckor, svart granitbänkskiva och grönt kakel med fasade kanter. Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys.

Golv: Ekparkett, 2016.
Väggar: Vitmålade och tapetserade - Strawberry Thief från William Morris, 2022.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringsmöjligheter lämnas i form en väl tilltagen garderob.

Golv: Ekparkett, 2016.
Väggar: Ljusmålade och tapetserade - Acanthus från Boråstapeter, 2022.

Badrum
Badrummet nås via hallen. Golv belagt med klinkermosaik och halvkaklade väggar i ljusgrå ton. Väggar målade med våtrumsfärg i vitt år 2022. Utrustat med: wc, handfat, badrumsskåp och badkar för avkopplande stunder.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Inom Vallgraven
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta