Välkommen till

Birkagatan 18C

Birkagatan 18C
3:a Örgryte / Kärralund

Ljus och luftig gavellägenhet med balkong i västerläge

På andra våningen finner ni denna trevliga gaveltrea och fönster i tre väderstreck. Härligt vardagsrum med utgång till en rymlig balkong i västerläge. Ljust och funktionellt kök med diskmaskin och gott om förvaring. Två lättmöblerade sovrum, ett större master bedroom och ett mindre med plats för enkelsäng och skrivbord. Ljust badrum med dusch och plats för tvättmaskin/torktumlare. Lägenhetens ytskikt har genomgående renoverats med ljus färgsättning och fina originalgolv. Generös takhöjd som bidrar med rymd, bevarade fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor och tidstypiska garderober som ger hemmet en perfekt blandning av funktionalitet och bevarad charm.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 73 kvm disponeras enligt följande:

Välkommen in i den ljusa hallen, utrustad med en praktisk garderob för avhängning. Hallen känns både ljus och välkomnande och erbjuder tillgång till samtliga rum.

Köket är inrett i vitt med vita bänkytor, praktisk diskbänk och vitt kakel. Utrustningen inkluderar en hällspis med ugn, en bänkdiskmaskin (bakom en kökslucka), fläkt samt en kombinerad kyl med frys. Köket är genomtänkt och erbjuder generösa arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Valnötslaminat och vitmålade väggar med en mönstrad fondtapet kompletterar rummet. Ett fönster släpper in ljus och ger utsikt mot de grönskande omgivningarna.

Intill köket ligger matsalen som är rymlig och ger plats för en stort matbord. Två inbyggda garderober ger extra förvaringsutrymme. Ett fönster släpper in naturligt ljus och erbjuder utsikt mot den gröna omgivningen.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och kan möbleras med både soffhörna och matsalsbord. Fönster i två väderstreck ger gott om ljus och härifrån nås även lägenhetens balkong, som har ett underbart och soligt västerläge. Balkongens golv är beklätt med träplattor och ger plats för ett caféset med bord och två stolar. Vardagsrummet har fiskbensparkett och tapetserade väggar.

Lägenheten har två sovrum, varav det ena nås från både vardagsrummet och hallen. Detta sovrum kan inredas med både säng och arbetshörna, medan det andra sovrummet rymmer en dubbelsäng och antingen en arbetshörna eller en byrå. Båda sovrummen har inbyggda garderober och fönster i västerläge.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stamrenovering 1993 och har ljus plastmatta och helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel och dusch med draperi. Ett fönster ger ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Plats för tvättmaskin/torktumlare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta