Välkommen till

Olof Rudbecksgatan 15

Olof Rudbecksgatan 15
1:a Johanneberg

Yteffektiv funkislägenhet med balkong

På Olof Rudbecksgatan 15 hittar ni detta guldkorn i funkisstil med många bevarade originaldetaljer. Lägenhetens balkong omgivs av en grön och rofylld miljö i bästa sydvästläge. Bostaden präglas av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som ger en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fint plankgolv lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Under sommartid fungerar balkongen som ett extra rum med många soltimmar att hämta. Allrummet erbjuder plats för såväl soffgrupp som en väl tilltagen sovplats och köket är rymligt med plats för matbord.

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer och träningsanläggningar. Bara några minuters promenad bort ligger trivsamma Vasagatan med sina populära caféer och uteserveringar.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med gott om plats för förvaring. Här finns plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Golvet kläs av charmigt brädgolv och väggarna är målade i vitt 2021.

Ljust och luftigt allrum som präglas av ett stort fönster samt utgången till bostadens balkong. Balkongen ligger i soligt sydvästläge och kan inredas med cafébord och stolar. Vardagsrummet kan inredas med soffa, soffbord, tv-möbel samt övrig inredning. I allrummet finns en liten avskild del perfekt för att ha sängen. Brädgolv och målade väggar i en beige färg 2021.

Rymligt kök från Härjedalskök med vit köksinredning som kombineras med en ljus bänkskiva i laminat och stänkskydd i mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett stort fönster bidrar med trevligt ljusinsläpp. Golvet kläs av eklaminat och väggarna är vitmålade 2021.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt duschhörna. Ny dusch, handfat och kommod installerades 2023 och är från Svedbergs. I badrummet finns även behaglig golvvärme.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta