Välkommen till

Linnégatan 45

Linnégatan 45
2:a Linnéstaden

Arkitektritad och genomgående renoverad - Högt upp i huset - Söderbalkong

Hela bostaden genomgick en totalrenovering år 2020 med omdisponerad planlösning, nya ytskikt, enhetliga golv och smakfullt kök och badrum. Högt och lugnt läge mot Övre Majorsgatan och med stor balkong i soligt söderläge.

Mycket populär bostadsrättsförening med flertalet gemensamhetsutrymmen såsom ett välutrustat gym och övernattningslägenhet, goda lokalintäkter och flera avgiftssänkningar genom åren. Lugna grönskande gårdar och stor gemensam solterrass!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till elfte våningen, näst högst upp i huset, och välkomnas in i en precis lagom stor hall med plats för ytterkläder och skor.

Golv: Parkett.
Väggar: Målade ljust grönt (2024).

Kök
Arkitektritat, platsbyggt och framförallt smakfullt kök med kvalitativa vitvaror! Svarta profilerade skåpsluckor, betongbänkskiva och vitt kakel med fasade kanter hela vägen upp till tak.

Väggen mot vardagsrummet har öppnats upp för att optimera arbetsytorna med en massiv ekbänkskiva som snyggt bryter av betongen, och dessutom ger möjlighet till matplats för två från vardagsrums-sidan.

Den maskinella utrustningen består av: Fristående induktionsspis/ugn (SMEG, 2024), köksfläkt (Ecotronic), integrerad diskmaskin (Bosch, 2020) och kombinerad kyl samt frys i rostfritt utförande (Samsung, 2020).

Golv: Parkett.
Väggar Frilagt tegel, betongrent.

Vardagsrum
Det ljusa och höga läget bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Här ryms både ett rejält matbord och en vardagsrumsdel med plats för soffa och tillhörande möblemang.

Golv: Parkett.
Väggar: Tapetserade grönt.

Balkong
Med access från vardagsrummet, precis som man vill ha det. Många soltimmar belägen mot Övre Majorsgatans trappor i söder och vy upp mot Nordhemsbacken. Väl tilltagen med plats för möbler och växter.

Sovrum
Tyst läge, kontrasten mot myllrande Linnégatan är väl påtaglig. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och sängbord. Mängder med förvaringsmöjligheter lämnas via platsbyggda skåp och byråer, enhetligt med likadana, svarta profilerade fronter som vi fann i köket. Här döljs även en tvättmaskin (Electrolux, 2020).

Golv: Parkett.
Väggar: Målade grönt.

Badrum
Spa-likt badrum som nås via hallen med helkaklade väggar i grått och golv belagt med grå klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta