Välkommen till

Stora Nygatan 7B

Stora Nygatan 7B
3:a Inom Vallgraven

Fantastisk trea med ljusinsläpp från två väderstreck & vacker utsikt

Välkomna till Stora Nygatan 7B och denna fantastiska trea uppförd 1850. Här bor ni med ett insynsskyddat läge och underbar utsikt mot grönskade Trägårdföreningen. Det rymliga vardagsrummet har generöst ljusinsläpp tack vare de högresta fönsterna med djupa nischer. Generösa sällskapsytor, rymligt kök från Marbodal med given plats för ett matsalsbord, två sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Här bor du på första parkett med allt du kan önska dig inom ett bekvämt räckhåll.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts du av en hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger mörkgrått kalkstensgolv från Kinnekulle och väggarna är vitmålade.

Spatiöst vardagsrum med generös takhöjd som bjuder in till sociala tillställningar för vänner och familj där inredningsmöjligheterna är många. Rummet präglas av vacker fiskbensparkett, djupa fönsternischer, pardörrar och välvda fönster. Fint ljusflöde tack vare flertalet höga fönster. Underbart läge med utsikt över den grönskande Trädgårdsföreningen och den stilla Vallgraven.

Stort sällskapskök med gott om förvaring, generösa arbetsytor och utrymme för stor matplats. Köksinredning från Marbodal i ljusgrått kombineras med bänkskiva i mörk granit och stänkskydd i mosaik. Utrustningen består av gasspis, induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är vitmålade tillsammans med en fondvägg i mönstrad tapet.

Master bedroom beläget i ett lugnt gårdsläge med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheterna är goda i en hel garderobsvägg. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Det mindre sovrummet passar utmärkt som kontor och/eller gästrum. Här finns plats för säng, skrivbord samt förvaringsmöbel. Förvaringsmöjligheter ges i en inbyggd garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en mörk duvblå färg.

Helkaklat badrum i ljusa kulörer med vitt kakel på väggarna och italienskt kakel i en beige ton på golvet. Det beige kaklet sitter även på väggen i duschen. Ett stort fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet. Inredningen består av vägghängd wc, dubbla handfat med kommod från Aspen, spegel, handdukstork, tvättmaskin, väggskåp samt duschhörna med dubbeldusch och stor glasdörr från Epic. Badrummet är dessutom praktiskt och bekvämt utrustat med värmegolv, inbyggda Bluetooth högtalare samt inbyggd belysning.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Inom Vallgraven
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta