Välkommen till

Skillnadsgatan 58B

Skillnadsgatan 58B
2:a Örgryte

Välplanerad 40-talsdröm med västerbalkong

Välkomna till denna välplanerade tvåa i populära Örgryte! Härlig balkong i eftertraktat västerläge och bevarade detaljer från 40-talet så som fiskbensparkett, gjutjärnsradiatorer samt fönsterbänkar i natursten. Ni erbjuds ett stort socialt vardagsrum med gott om plats att umgås med vänner och familj. Välbevarat retrokök som med varsam hand nyligen har uppdaterats. Köket har gott om förvaring och plats för köksbord intill ett fönster. Ett rogivande sovrum med klädkammare och ett ljust badrum med badkar. Här bor ni lugnt och skönt med lummiga omgivningar som har direkt närhet till Delsjön liksom goda kommunikationer in till city.

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en grå ton.

Socialt vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett fönster samt utgången till bostadens soliga balkong som vetter mot väster. I vardagsrummet ryms soffgrupp med tillhörande möblemang samt läshörna eller skrivbord. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade.

Charmigt och välbevarat retrokök i en behagligt grön kulör tillsammans med ljus bänkskiva i laminat, diskbänk i rostfritt samt stänkskydd i vitt kakel. Köket har gott om förvaring i flertalet skåp och lådor samt bevarad specerihylla med skäppor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys.

Rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. På golvet ligger fint plankgolv och väggarna är målade i grått. Fint ljusinsläpp från fönster med utsikt över de lummiga omgivningarna.

Delvis kaklat badrum i ljusa kulörer med fönster som bidrar till ljusinsläpp samt vädringsmöjlighet. Inredningen består av wc, handfat, spegel samt badkar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta