Välkommen till

Walleriusgatan 4

Walleriusgatan 4
2:a Nedre Johanneberg

Välplanerad & ljus tvåa med Chalmers som granne

På Walleriusgatan i attraktiva Nedre Johanneberg ligger denna vackra 30-talsfastighet med tidstypisk funkisarkitektur. Bostaden präglas av generös takhöjd och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier utan insyn. Väldisponerad tvåa med ett rymligt vardagsrum, genomtänkt kök, avskilt sovrum samt helkaklat badrum. Här bor ni med grönskan precis utanför dörren och bara några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möter ni en hall med utrymme för ytterkläder via avhängningsytor till vänster samt två inbyggda garderober till höger. Här finns möjlighet till möblering med byrå eller liknande. Väggarna har en sobert ljusrosa färgsättning som målades 2020, i samband med detta målade man om samtliga rum i bostaden. På hallgolvet ligger praktiskt mörkt grå matta som efterliknar sten.

Kliv in i det generösa vardagsrummet. En utmärkt plats där ni kan umgås i goda vänners lag. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som skapar en känsla av rymd och öppenhet. I vardagsrummet har ni stor inredningsfrihet, här möblerar ni med fördel med soffgrupp, bord, tv-möbel och matplats för flera gäster på besök. På golvet ligger vacker välbevarad ekparkett i klassisk fiskbensläggning. Den dova färgsättningen i hela bostaden skapar den där gemytliga hemmakänslan och bidrar till ett lugn i bostaden. Här är väggarna målade i en greige ton. Bakom vacker träpanel längs med ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter.

I anslutning till vardagsrummet finner ni det mysiga sovrummet. Dagsljuset flödar in genom ett mindre fönster från köket. I sovrummet kan ni möblera med en mindre dubbelsäng upp till 1,40 m. Ena väggen består av en rustik tegelvägg som sätter en extra unik prägel och i samspel med tegelväggen har en väl utvald mullvadston målats på övriga väggar. På golvet ligger stavparkett.

I bostaden erbjuds ett välutrustat kök som är en fröjd för såväl inredningsfantasten såsom mästerkocken. God förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen från Ikea renoverades 2021 då skåpsluckorna byttes ut till en stilfullt grå ton. Köksinredningen spelar häftigt mot den rustika tegelväggen bakom, samt en diskret mörkgrå bänkskiva i kompositsten. Den maskinella utrustningen består av gasspis, inbyggdnadsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl med frys - samtliga vitvaror i rostfritt utförande och installerades 2012. I samband med att köksinredningen renoverades 2021 så målade man också väggarna i enhetligt ljusgrått. Ny bänkskiva och diskho sattes in 2022.

Det helkaklade badrummet som renoverades 2012 finner ni i anslutning till hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfatskommod i beige (ommålad 2023) med ovansittande spegelskåp, dusch med duschväggar med effektfull svart industrikänsla. Blandare, duschväggar, väggskåp och spegelskåp sattes in 2020.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nedre Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta