Snart till salu

Unik tomt med naturnära läge

Patricia Warnlöf
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Björredsvägen 25 - Gammal

Olofstorp

Kortfakta

Pris/Bud:
1 995 000 kr
Tomtarea:
2 582 kvm
Adress:
Björredsvägen 25 - Gammal,
424 71 OLOFSTORP

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Patricia gällande denna tomt
Välkommen att kontakta Patricia gällande denna tomt
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på patricia.warnlof@lundin.se.

I populära Olofstorp säljer vi nu en unik tomt för Göteborgs Stads räkning på hela 2 582 kvm. Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I närheten finns ett bra utbud av närservice, fritidsaktiviteter och badsjöar för att nämna några. Inom 3 km har ni Bergumsskolan F-9 och Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.

Idag står ett äldre hus på fastigheten som tidigare använts som ett hunddagis, . Enligt tidigare hyreskontrakt är lokalytan på 190 kvm. Är det av väsentlig betydelse för köparen att veta exakt area uppmanas denne att göra en egen uppmätning. Önskar man besiktiga huset står köparen själv för denna kostnad.


Viktig information:
Tomten säljs med friskrivningsklausul som innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information avseende kostnader i samband med köp av fastighet/tomt och byggnation har köparen ansvaret att själv kontrollera. Gäller även information avseende detaljplan, ritningar, bygglov m m.

Tomten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa tomten med villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Budgivning:
Budgivningen kommer att påbörjas onsdag den 21 september.

VA:
Huset är anslutet till kommunalt vatten och avlopp finns.

Fastighetsskatt:
För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Detaljplan:
Enligt detaljplanen får man bygga två plan och största sammanlagda byggnadsarea är 300 kvm varav 250 kvm för huvudbyggnad. Fastigheten har en markerad byggrätt om ca 658 kvm och övrig mark får endast bebyggas med komplementbyggnader. Är det av väsentlig betydelse att veta exakt hur stor byggrätten är uppmanas köparen att själv kontrollera detta. Detaljplanen och övriga dokument finns uppladdad under "Dokument och länkar".

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 995 000 kr

Upplåtelseform: Friköpt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Information Tomt

Adress: Björredsvägen 25 - Gammal, 424 71 OLOFSTORP. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Björred 1:171

Objekttyp: Tomt

Storlek: Tomtarea 2 582 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Björred GA:9 ändamål: Vägar.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Olofstorp

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.