Såld

Välskött villa i mysiga Utby

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se
Patricia Warnlöf
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Murmästaregatan 12

Utby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
59 kvm
Biarea:
53 kvm
Byggår:
1949
Tomtarea:
412 kvm
Adress:
Murmästaregatan 12,
41574 Göteborg

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva ett friliggande och välskött hus i Utby. Här är det bara att flytta in, mycket är renoverat under de senaste åren. Planlösningen är tacksam med sociala ytor på övre plan samt ett sovrum och privata ytor på nedre plan. På övre plan finns ett fräscht kök med stor matplats, ett rymligt vardagsrum. I anslutning till vardagsrummet finns ett stort inglasat och isolerat uterum som med fungerar utmärkt för stora middagssällskap och fester. På nedre plan finns två rymliga sovrum, badrum, gästwc, tvättstuga och kapprum. Vackert nytt plåttak. Garaget nås även från utsidan. Trädgården insynsskyddad och lättskött med en altan.

Området är mycket barnvänligt med gångavstånd till förskola och skola, fina promenadstråk och spektakulär natur med grottor och klippväggar. Murmästaregatan är en lugn återvändsgata med lite trafik och härlig gemenskap mellan grannar. Längst in vid vändzonen finns de omtyckta pulkabackarna och längst ner vid leden går bussen som snabbt och smidigt tar dig in till stan. Ta chansen att få se ett riktigt välskött hus i detta mysiga område. Varmt välkomna på visning!

Entréplan
Välkomnande entré med grått klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar i vacker träpanel. Hallen ligger etage mellan de två planen. Ett fönster ovan entrédörren ger ljus och en vacker vy från övre plan mot björkskogen invid bergsmassivet bakom villakvarteret. Många i området har fått tillåtelse att bygga ut hallen. Yale doorman, digitalt dörrlås, pryder ytterdörren.

Övre plan
Kök
Stilrent kök med en stor matplats intill. Köket går i vita och grå toner som matchas med en fin schackrutig matta på golv. Utrustningen består av häll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys, båda fullhöjd. En liten öppning mot hallen är en fin detalj. Trevlig vy mot den pittoreska gatan. Vacker vitlaserad träpanel klär del av vägg.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med härliga ytor där man idag har en matsalsdel invid köket och vardagsrummet därefter. Fin ekparkett ligger på golvet. Väggarna är vitmålade.

Uterum
Stort och härligt inglasat uterum om ca 35 kvm (som inte ingår i boarean). Perfekt att duka långbord i och fungerar utmärkt om man har många gäster både sommar och vinter. De allra flesta av fönsterna och skjutdörrar är öppningsbara.
Uterummet är en fantastiskt plats att vara på och förlänger vardagsrummet. Man har även goda förutsättningar för att odla eller bara njuta av ett extra ”rum”. Från uterummet nås altanen och som ansluter med trädgården.

Sovrum 1
Ett generöst sovrum med rejäl garderob bakom vita draperier, ekparkett och ljusa väggar.

Nedre plan
Hall
Nedre hall med klinkers och golvvärme och vita målade väggar och en stor garderob. Härifrån nås alla rum. Stilfullt renoverat med spottar i tak och ett genomgående modernt intryck. Golvvärme i alla rum på nedre plan, med undantag tvättstugan.

Badrum
Ett enormt helkaklat och mycket fridfullt badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Duschhörnan är snyggt markerad med en mörkare kakel. Här finns toalett, kommod och badkar samt separat dusch. Komfortabel golvvärme. Integrerad helkroppsspegel ger än mer rymd till rummet. Det här badrummet är perfekt för hela familjen!

Gästtoalett
Fin gästtoalett i liknade stil som det större badrummet. Klinker i en ljusgrå ton på golvet med golvvärme och fondvägg.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med ekparkett och vita målade väggar med undantag en fondvägg. Ett generöst fönster ger bra ljusinsläpp trots nedre plan. Väldigt behagligt rum, perfekt som sovrum, men tack vare storleken fungerar det även som ett mindre allrum.

Sovrum 3
Mysigt sovrum/arbetsrum med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. I båda sovrummen finns det gott om plats för både säng, skrivbord och fåtölj eller liknande möblemang. Gemensamt för de båda sovrummen är att de har integrerade spotlights.

Tvättstuga
Tvättstuga med ett mindre förvaringsutrymme. Mörkt klinkergolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin samt fjärrvärmepannan och golvvärmecentral snyggt integrerat. Väldigt bra planerat, ljus och förvaringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 933 000 kr varav byggnadsvärde 1 088 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Tomträtt

Tomträttsavgäld: 16 504 kr/år t.o.m 2029-06-30. Avgäldsperiod: 10 år.

Energideklaration: Utförd 2018-04-23. Energiprestanda 180 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Driftkostnad: Totalt ca 33 416 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:4 548 kr/årUppvärmning:15 869 kr/årVatten/avlopp:8 400 kr/årFörsäkring:4 599 kr/år
5952 tillkommer för elavgifter.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 874 kr/år

Information Fastighet

Adress: Murmästaregatan 12, 41574 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Utby 155:6

Byggnadstyp: Friliggande villa, Byggår: 1949

Byggnadssätt: Fasad:PlåtTakbeklädnad:Sadeltak belagt med plåtUtv plåtarbeten:PlåtFönster:2-glas kopplade samt 3-glas isolerfönsterUppvärmning:Fjärrvärme med vattenburna radiatorer samt golvvärme.Ventilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Storlek: Boarea 59 kvm.Biarea 53 kvm. 4 rum varav 3 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Observera att den egentliga arean kan vara större vid en uppmätning då uppgifterna är äldre.

Tomt: Tomtarea 412 kvm. Skön insynsskyddad baksida med gräsmatta, växtligheter och planteringar. Underbart uterum med öppningsbara fönster och skjutpartier.

Bilplats: Plats för bil både i uppvärmt garage samt på uppfarten.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Övrigt: Vi har genomfört en grundlig förhandsbesiktning, se besiktningsprotokoll.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Utby

Småstadsidyll, skogspromenader och staden om hörnet
Välkommen till populära Utby! Här bor man nordöst om Göteborg, nära vacker natur och samtidigt på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Området är ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område beläget mellan Säveån, Kvibergsbäcken och Fjällboberget. För tvåhundra år sedan var Utby ett bondesamhälle som båtarna och pråmarna på Säveån passerade. Området började bebyggas i början av 1900-talet och består nästan uteslutande av egnahemshus, radhus och lite pampigare villor. Området har en härlig atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en storslagen natur.

Närheten och de goda kommunikationerna till både Göteborgs centrum och Partille centrum med bland annat Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café samt förskolor och skolor. Flera busslinjer trafikerar in till centrum och det finns även gott om gång- och cykelvägar. Att närområdena Kviberg och Gamlestaden befinner sig i en starkt expansiv fas med nybyggnationer och ett nytt resecentrum bidrar ytterligare till att Utby är ett populärt område.

Närmsta rekreationsområde är Fjällbo Ängar och Fjällboberget som har massor av naturstigar, mäktiga klippformationer och små spännande grottor. Därtill finns inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad.
Från Fjällbo topp får man en hänförande utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. En fem kilometer lång led sträcker sig från Fjällbo till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Utby inbjuder till ett gemytligt boende för den moderna människan i vacker lantlig miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning