Välkommen till

Annebergsvägen 715

Annebergsvägen 715
Rävlanda

Underbart beläget enfamiljshus – två fastigheter som säljs tillsammans

En lummig oas med skogen runtomkring och oerhörd potential. Här erbjuds inte bara en fastighet utan två, varav ena är bebyggt med ett fint enfamiljshus. Invändigt finns ett rymligt sällskapsrum med braskamin, kök med utgång direkt till trädgården. Två eller tre stora sovrum, klädkammare och badrum. I trädgårdarna finns finns möjligheter till odling och gott om plats för spring och lek! Flera sidobyggnader såsom friggebod, snickarverkstad, vedbod, bastu och hönshus.

I Rävlanda lever du i en trivsam miljö nära både vacker natur och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas och det är lätt att leva här! Ett lugnt, bekvämt och barnvänligt område inpå natur och fina strövområden för rekreation och motion. Behövlig närservice finns att nå i Rävlanda centrum och enkla och bra buss- samt tågförbindelser tar er enkelt till både Göteborg och Borås.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Elin
assisterande mäklare
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Härryda

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Elin
assisterande mäklare
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Härryda

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Farstu/Hall
Från trädgården kliver vi in i farstun och sedan vidare in i en lagom stor hall med plats för jackor och skor, förvaringsmöjligheter erbjuds via ett par garderober.

Vardagsrum
Ett underbart rum som fyller alla funktioner och med stort fönsterparti som låter ljuset flöda. Ett generöst rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp och bokhyllor. Rummet ligger idag med öppen plan intill sällskapsrummet bredvid och gör att vi kan bjuda in många gäster utan att det känns trångt.

Kök
Klassiskt kök med skåpsluckor i trä och bra med förvaringsytor i lådor och skåp.
Den maskinella utrustningen består av: Spis/ugn, fläkt, diskmaskin och kyl samt frys. Matplats för fyra till sex personer ryms intill fönstret.

Inre hall
Från köket nås en inre hall som leder oss mot sovrummen, bra förvaring via en väl tilltagen klädkammare och härifrån når vi trappan ner till källarplan.

Sovrum
Två sovrum, båda i väldigt bra storlek som rymmer dubbelsängar och tillhörande möblemang. Det rum som är något större har förvaring i form av garderober.

Badrum
Badrummet nås från hallen. Golv belagt med en våtrumsmatta och vitmålade väggar. Utrustat med wc, handfat, spegel, tvättbänk med tvättho, toppmatad tvättmaskin och duschkabin.

Källare
Källarplan med bra ytor för förvaring, matförråd under trappan och ett pannrum.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Rävlanda

Natursköna omgivningar och behagligt avstånd till storstaden


Välkommen till populära Rävlanda! Området är beläget i Härryda kommun öster om Göteborg och ligger med naturskönt läge vid Storåns dalgång. Storån slingrar sig fram som en livgivande pulsåder omgärdad av en jordbruksbygd inramad av skogen runt omkring. Ett mycket vackert område av riksintresse för både natur- och kulturmiljövård. Här finns en rik flora med växtarter som minskat på många håll i landet, ett rikt fågelliv och under ytan lever bland andra flodpärlmussla, bäcköring, ål, bäcknejonöga och flodkräfta. När järnvägen byggdes i början av 1900-talet fick Rävlanda ett uppsving som centralort. Här fanns underlag för en mängd butiker och Handelsbanken etablerade sig redan 1912. Ett sanatorium byggdes för att barn med tuberkulos skulle få vila ut i den hälsosamma luften. Rävlanda är idag en uppskattad bostadsort dit många barnfamiljer gärna flyttar. De flesta familjer bor i eget hus, men under de senaste åren har även lägenheter med bostadsrätt och hyresrätt byggts.

Gärdets förskola ligger i ett villaområde nära naturen. Förskolan har funnits sedan år 1989 och har fyra avdelningar: Uggleboet, Björnidet, Rävlyan och Myrstacken med plats för omkring ca sjuttio barn i åldern 1–6 år. Rävlanda Skola ligger i södra delen av orten, alldeles intill Björketorps kyrka. Skolan har elever från förskoleklass till skolår nio och är uppdelat på en tidigaredel med förskola till femman, och en senaredel från sexan till nian. Cirka 350 elever går på skolan. Eleverna på senaredelen kommer nästan uteslutande från Hindås, Hällingsjö och Rävlanda och ungefär hälften av eleverna på senaredelen åker skolskjuts. Hösten år 2012 stod en helt ny byggnad och skolgård för senaredelens elever klar. Den gamla vackra folkskolan inrymmer idag skol- och folkbibliotek. Öppen förskola finns samt kulturskola med allt från instrument till dans och teater.

För den som vill njuta av friluftslivet och natursköna omgivningar så erbjuds naturen runt Rävlanda och Storåns dalgång med motionsspår. Runtom samhället finns det gott om stall om man är hästintresserad, fotbollsförening (gräs och grusplan), innebandy, orienteringsklubb, cykelklubb, friluftsfrämjandet och scouter mm. Flera sjöar att bada och fiska i. Simskola brukar anordnas vid Ramsjön varje sommar vilket brukar vara väldigt populärt.

I Rävlanda centrum finns bland annat en servicebutik med paketutlämning, pizzeria, frisör, solarium, bibliotek och vårdcentral samt barnavårdscentral. Ett större utbud med butiker, större mataffärer och systembolag finns i orten Bollebygd intill.

Kommunikationerna är goda med busslinjerna 610 som går till Göteborg och linje 611 som går till Mölnlycke samt 612 till Bollebygd. Västtåg går från Rävlanda Station till Göteborg (restid ca 45 min) och till Borås (restid ca 30min). För den bilburne är pendlingsavståndet till Göteborg bra då man snabbt kan ta sig ut på riksväg 40. Vill du vidare ut i landet eller i världen ligger Landvetter flygplats på behändigt avstånd.

I Rävlanda lever du i en trivsam miljö nära både vacker natur och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta