Välkommen till

Trädgårdsängen 3

Angered

Välplanerad enplansvilla om fyra rum & kök varav tre sovrum

Nu har ni chansen att förvärva en tomt och bygga ert drömhus precis så som ni vill ha det på populära Trädgårdsängen. Husmodellen vi har tagit fram tillsammans med Älvsbyhus heter Linnéa och är ett stort och luftigt enplanshus med tre sovrum som standard. För dig som gärna bjuder hem folk och som ser kök och vardagsrum som husets hjärta, är det här ett givet val. Här är sovrummen strategiskt placerade i ena änden av huset, liksom de två toaletterna.

Önskar du ytterligare ett sovrum placeras det i anslutning till övriga sovrum.
Drömmer du om att flytta ut middagarna på sommaren smälter vardagsrum och altan ihop extra fint med helglasad balkongdörr och låga fönster som tillval. Tänk sommarkalas med uppsikt över barnen från soffan. Extra livsnjutarpoäng får du med tillvalet dusch även i den mindre toaletten. Och hur bra är inte groventré smidigt placerad i den rymliga tvättstugan.

Här bor ni mitt i hjärtat av Angered med en känsla av svensk småstadsidyll. Här finns allt från livsmedelsaffärer och klädbutiker till vårdcentral, förskola/skola, bibliotek och en livlig torghandel. På torget ligger även Blå Stället som är ett kulturellt centrum med teater, biograf, sim - och ishall samt andra fritidsaktiviteter. Angered har naturen inpå knuten och här är det nära till både bad, fiske, svampplockning och friluftsliv i naturreservatet Vättlefjäll med sin orörda natur. Här bor ni med närhet till goda kommunikationer samt vardaglig bekvämlighet med närliggande butiker. Goda kommunikationer finns i området och vid Angereds torg finns såväl buss som spårvagn med ett flertal linjer. Här finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det till ett levande och uppskattat bostadsområde.

Husmodellen vi presenterar är ett förslag och du har möjlighet att välja fritt bland Älvsbyhus olika modeller så länge detaljplanen godkänner. Byggrätten tillåter en byggnadsyta om 150 kvm och en nockhöjd upp till 7,5 meter. Separat byggnad om 40 kvm. Se huskalkyl under "Dokument och länkar". Tomten säljs separat och är inte bunden till någon husleverantör.

Kontaktperson på Älvsbyhus:
Emelie Hamnes
Mail: Emelie.hamnes@alvsbyhus.se
Tel: 072 973 03 95
Länk till hus Linnéa: https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/1-planshus/linnea/


Övrig information

VA:
Anslutningskostnaden för vatten och avlopp är preliminär och är beräknad enligt 2022 års VA-taxa, se separat dokument.

Fastighetsskatt:
För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Detaljplan:
Detaljplanen finns uppladdad under "Dokument och länkar". Nybyggnadskarta finns att tillgå.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Fastighet
Området

Angered

Skogspromenader, friluftsliv och staden runt hörnet
Att bo i Angered innebär möjligheten att kombinera lantliv och stadsliv på ett okomplicerat sätt. 15 minuter från Göteborgs centrum ligger blandad bebyggelse i vidsträckt natur.

Den vackra naturen och den bördiga jorden lockade människor att bosätta sig här redan på medeltiden. I början av 1960-talet fick lantgårdarna sällskap av moderna bostäder. Sedan dess har Angered fått många bostadsområden med olika karaktär.

Idag består Angered av flera mindre områden såsom Rannebergen, Gårdsten och Lövgärdet. Dessa har ofta ett eget litet torg med närservice. Angereds köpcentrum har ett stort utbud av butiker, frisörer och matställen. Här finns även apotek och närsjukhus.

I Angereds centrum ligger sporthall, flera träningsställen och Blå Stället. Blå Stället är Angereds eget kulturhus och ett hus för alla sinnen och åldrar. I huset ryms exempelvis bibliotek, teater, ateljé och café. Kulturhuset har ett brett program och hela stadsdelen präglas av ett levande musik- och kulturliv.

Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Angered. Här finns gott om förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Ett stort antal idrottsföreningar har verksamheter inom bland annat fotboll, badminton, ridsport och friidrott.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Angered. Året om ges möjlighet till ett rikt friluftsliv. I Vättlefjälls naturreservat finns vandringsleder, elbelysta motionsspår och flera badplatser. Även Stora Mölnesjön i östra Rannebergen norr om Angered är ett populärt utflyktsmål, liksom Lärjeåns trädgårdar.

Angered inbjuder till ett aktivt och behagligt boende i vackra omgivningar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta