Välkommen till

Oktobergatan 3

Oktobergatan 3
Kortedala

Unik och hemtrevlig villa i etage med vacker trädgård endast 15 minuter till Göteborg C

På en lugn återvändsgata med högt läge finner ni denna tvåplansvilla i etage med källare, garage och en vacker lummig trädgård. Huset har generösa sällskapsytor, kök med separat matsal, fyra sovrum, två allrum som båda har braskamin, helkaklat badrum samt separat tvättstuga och verkstad. Stenlagd uteplats med många soltimmar och i trädgården finns goda odlingsmöjligheter. Här bor ni nära vacker natur samtidigt som ni har goda kommunikationer till centrala Göteborg. Välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Entréplan:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med praktiskt klinkergolv och god plats för ytterkläder både på hatthyllan och i separata garderober. Direkt till vänster når ni ett av husets fyra sovrum som är väl tilltaget och med skjutdörrsgarderober som rymmer all klädförvaring. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av en grå heltäckningsmatta som ökar myskänslan. Detta rum går perfekt att inreda med dubbelsäng och sängbord alternativt inreda som kontor för den som önskar.

Plan 2:

En halvtrappa upp kommer ni till det stora vardagsrummet som har ett fantastiskt ljusinsläpp från flertalet fönster samt altandörr ut till den soliga och rofyllda trädgården. Deras placering är omsorgsfullt utvald för att maximera naturligt ljus och skapa en ljus och luftig atmosfär i rummet. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med soffbord och TV-möbel för familjens filmkvällar eller umgänge med vänner. Här finns även en imponerande kakelugn, som ger både värme och en touch av elegans. Kakelugnen är vackert designad och blir en central punkt i vardagsrummet, vilket skapar en inbjudande och mysig atmosfär under kalla kvällar. Den övergripande inredningsstilen är stilren med en ljus tapet på väggarna och ett vackert golv i ekparkett som kompletterar ljuset i rummet och skapar en lugn och harmonisk atmosfär.

Från vardagsrummet når ni köket som har goda arbetsytor och bra förvaring. Köksinredningen består av köksluckor i trä, stänkskydd i form av ett ljusgrönt kakel tillsammans med vitmålade väggar och på golvet en grå linoleummatta. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt, ugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys samt mikro. Intill köket har ni en separat matsal där ni kan duka upp och njuta av middagen samtidigt som ni kan blicka ut över den vackra trädgården och naturen i bakgrunden via ett stort fönster samt altandörr i glas. Under sommaren kan ni istället förflytta middagen utomhus och vid högtider kan ni enkelt duka upp ett långbord för midsommarfirandet eller kräftskivan. För den med gröna fingrar finns gott om plats att odla och plantera i trädgården.

Plan 3:

En trappa upp har ni övriga tre sovrum som är rofullt belägna, varje rum har plats för säng och klädförvaring och i ett av sovrummen finns även en fransk balkong. På detta plan ligger badrummet som är utrustat med dusch, kommod, spegelskåp, toalett samt en handukstork och ett extra skåp för förvaring. Badrummet har vitt kakel och ett brunt klinkergolv.

Plan 4:

En trappa ner från köket har ni ett allrum som kan inredas som gästrum eller tv-rum, perfekt plats för barnen att umgås på. Även detta rum har en kamin vilket både är vackert och värmer upp huset. Härifrån finns även en extra gästtoalett, pannrum och en separat tvättstuga. Härifrån har ni också en egen utgång ut till trädgården.

Till huset finns även ett garage med elektrisk garageport vilket ökar bekvämligheten. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Kortedala
Bekvämt och naturskönt boende nära city
Kortedala är Göteborgs första moderna förort och byggdes upp under 1950-talet. Området präglas av hus från 50-talet med en blandad bebyggelse, här finns allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus.

Området ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Lärjeåns dalgång i norr erbjuder vackra promenadstigar i fantastisk natur och ett unikt djur- och växtliv. I dalgångslandskapet kring Göta älv finns vandringsled för lax och havsöring. Säveån i söder bjuder på fiske och vill man ha sin egen gröna oas att odla i finns Lärjeholmens- och Solgläntans Odlarförening. Det finns också en populär kolonistugeförening, Klaras Ängar.

Kortedala har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Kommunikationerna till och från området är mycket bra. Du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Föreningslivet i Kortedala är rikt. För dig som söker motion och friluftsliv finns här flera idrottsföreningar och motionsslingor. Isdala ishall ligger nära Kortedala Torg. Stadsdelens egna museum, Kortedala museum, är inrymt i en hyreslägenhet på Adventsvägen 1. Här har man bevarat en tvårumslägenhet med möbler och föremål från 50- och 60-talet. Alla gatunamnen associerar till kalender och tideräkning.

Kortedala inbjuder till ett aktivt och behagligt boende i vackra omgivningar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta