Välkommen till

Furugatan 12

Furugatan 12
Landala Egnahem

Klassiskt pepparkakshus i Landala Egnahem

Välkomna till ett klassiskt pepparkakshus anno 1921 i Göteborgs arkitektoniska kulturarv - Landala Egnahem! Parhuset har en totalarea om 153 kvadratmeter som är fördelat i sällskapsytor på entréplan, privata delar på övre plan med tre sovrum samt badrum och ett källarplan som består av tvättstuga, badrum med bastu, gillestuga med braskamin, sovrum samt förråd. Lummig trädgård med gräsmatta för lek och insynsskyddande grönska samt en solig söderbalkong med utsikt över de fina omgivningarna. Huset har varit i familjens ägo sen det byggdes 1921. Läget med lugna omgivningar i kombination med närhet till innerstaden är en eftertraktad kombo. Perfekt för barnfamiljen!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Peter
assisterande mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Peter
assisterande mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus möblerbar entré med gott om plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av tarkett och väggarna är målade i vitt. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

I nära anslutning till entrén ligger en gästtoalett med beigea väggar. Inredningen består av wc, handfat och spegel. Ett litet fönster bidrar med dagsljus.

Vidare kommer man till en inre hall varifrån man når både vardagsrummet och köket samt trappan till de övriga våningarna.

Vardagsrummet präglas av fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och klassisk fiskbensparkett. Vardagsrummet kan inredas med generös soffgrupp och övrigt möblemang. Fina skjutdörrar i trä med fönsterspröjs skiljer av och öppnar upp mot köket.

Köket är generöst utformat och ligger på gaveln av huset med fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både förvaring, matlagning och matplats för stora middagssällskap. Köket renoverades 2011 med köksinredning i vitt från HTH och bänkytor i mörk laminat. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Gram), frånluftsfläkt (Thermex), inbyggd varmluftsugn (Ikea), diskmaskin (Cylinda, 2022) samt kyl med frys (Samsung). Golvet i köksdelen kläs av plastmatta medan den andra delen har fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Övre plan

Husets tre sovrum ligger avskilt belägna på övre plan tillsammans med ett badrum. En ljus hall binder samman rummen och härifrån nås en balkong i soligt söderläge med utsikt över de fina omgivningarna.

Två av sovrummen är generöst utformade och har ljusinsläpp från fönster i takkupor. Tarkettgolv och tapetserade väggar. Båda sovrummen har goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med skjutdörrar och ett av dem har även en klädkammare.

Det mindre sovrummet har snedtak och en platsbyggd sängdel. Blå heltäckningsmatta och mönstrad tapet.

Badrummet på övre plan är renoverat fackmannamässigt 2017 och certifikat finns. Klassiska materialval med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med fondparti i svart mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Källarplan

I källarplan finner ni en gillestuga med braskamin. Här finns plats för valfri möblering, exempelvis kan man inreda det som allrum eller sovrum. Golvet kläs av heltäckningsmatta och väggarna i träpanel.

Från gillestugan nås tvättstugan som mynnar ut i ett badrum med bastu. Tvättstugan är praktiskt inredd med gott om förvaring, generösa arbetsytor och vask. Här finns en tvättmaskin (Bosch) och en torktumlare (Cylinda). Ett litet fönster bidrar med dagsljus.

Badrummet i källarplan har helkaklade väggar och plastmatta på golvet. Här finns wc, handfat, spegel, separat duschhörna samt en bastu.

Området

Landala Egnahem är ett lugnt område som ligger högt över staden, både avskilt och stadsnära. Bra kommunikationer med flera bussar och spårvagnar samt billigaste boendeparkeringen i Göteborg med lätt att få platser! Gångavstånd till såväl Chalmers som Göteborgs Universitet och Sahlgrenska. På några minuter tar ni er ner till innerstaden med dess stora utbud av allt man kan önska. I närheten ligger även härliga skogsområdet Änggårdsbergen som är ett naturreservat med fina promenadstråk, Göteborgs Botaniska Trädgård samt populära Slottsskogen. För att inhandla matvaror och annat som behövs i vardagen ligger Landala Torg och Wavrinskys plats i närområdet. Där finns matbutik, systembolag och andra småaffärer med bland annat frukt och färsk fisk.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området

Landala Egnahem

Landala Egnahem, som är ett av Göteborgs äldsta områden, är en vacker, charmig och alldeles unik miljö. Stadsdelen, belägen i Göteborgs södra centrum, ligger på en egen liten skogsklädd bergsplatå med en vacker vy över staden.

Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de chokladbruna villorna i nationalromantisk stil med utsirade förstukvistar och lummiga trädgårdar med rhododendronbuskar och knotiga äppelträd.

Flerbostadshusen har mysiga innergårdar och i området finns också en liten park och några bevarade skogspartier. Mer grönska finner man på nära håll i Olssons trädgård vid Guldhedstorget, Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska.

Vid Doktor Fries torg, Guldhedstorget och Landala torg hittar man butiker, matställen och vårdmottagningar. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Landala Egnahem är även en populär stadsdel för studenter. Chalmers tekniska högskola är granne och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd.

Landala Egnahem inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta