Välkommen till

Olof Skötkonungsgatan 22

Olof Skötkonungsgatan 22
Örgryte

Exceptionell villa med enastående arkitektonisk design

Stig in i en värld av överdåd och förfining i denna exceptionella 1920-talsinspirerade villa byggd 2019, en oas av stil och elegans i Örgrytes hjärta. Oslagbar placering och enastående arkitektonisk design gör detta till hemmet som du alltid drömt om. Med en imponerande yta om ca 300 kvm som sträcker sig över två våningar och en inredd vind, är detta inte bara ett hem utan en livsstil.

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Varje hörn av denna exklusiva bostad genomsyras av omsorgsfullt utvalda material av högsta kvalitet som smälter samman för att skapa en harmoni av lyx och tidlös skönhet. De ädla skifferplattorna på taket ger inte bara ett slående första intryck, utan står också som en symbol för den gedigna och genomtänkta konstruktionen. Den klassiska putsfasaden ger en touch av historisk charm medan den moderna lamellglasdesignen ger en känsla av rymd och öppenhet, samtidigt som den bevarar den privata atmosfären. Inte nog med det, grunden är byggd på en bas av granit, vilket inte bara förstärker villans eleganta estetik utan symboliserar även dess långvariga hållbarhet och stabilitet.

Redan vid entrén möts du av ett idylliskt landskap, där ett franskt päronträd och vita rosor välkomnar dig till din privata oas. På baksidan av huset skapar en pittoresk fiskdamm en atmosfär av lugn och ro.

Hela huset genomsyras av genomgående ekplankor från Dinesen med fjärilsfogar vilket ger en touch av konstnärlighet till varje rum. Golvvärmen, som sträcker sig över hela huset, skapar en känsla av komfort och välbefinnande. Takhöjden 2,7 m är genomgående på entréplan. På ovanvåningen smyger sig stora takfönster upp till nock, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär som följer dig genom dagen.

Det första steget in i detta mästerverk tar dig till den öppna planlösningen på entréplan där generösa rumsvolymer flödar in i varandra.

Köket från Himlekök är en sann pärla, där en grå kalkstensbänkskiva från Kinnekulle blir en plats för både förberedelser och samling. Vitvarorna är inget mindre än det bästa, med en exklusiv gasspis från Lacanche, trumpetfläkt från Chateau och noggrant utvalda enheter från Gaggenau inklusive kaffemaskin, ugn, kyl, frys och vinkyl.

Intill köket hittar vi det rymliga och imponerande vardagsrummet där du kan låta dig svepas bort av en atmosfär av öppenhet och rymd. Detta är mer än bara ett vardagsrum - det är en plats för samling, avkoppling och beundran. De stora fönsterpartierna bjuder in till en naturlig dans av ljus och skugga.

I fil med vardagsrummet finner du det anslutande biblioteket där de platsbyggda bokhyllorna från Himlekök skapar en stilfull ram för dina litterära äventyr.

Det eleganta badrummet har noggrant utformats för att skapa en känsla av välbefinnande och är helkaklat i en sofistikerad palett. De platsbyggda skåpen erbjuder gott om förvaringsutrymme för alla dina badrumsbehov. Vägghängd wc, handfat och spegel. Förberett för dusch.

På entréplan finns även ett rymligt kontor/sovrum i ett härligt sydvästläge.

En svängd trappa med smidesräcke förbinder de olika våningarna på ett vackert sätt.

I det övre vardagsrummet skapar de stora takfönstren som sträcker sig upp till nock en känsla av frihet. Terrassens utgång skapar en naturlig förlängning av rummet och en fin vy över omgivningen.

Stig in i master bedroom en suite. En helt privat del av huset som erbjuder direkt tillgång till walk-in-closet och ett luftigt badrum i gavelläge med utsikt. I badrummet erbjuds kakelbeklätt badkar, duschhörna med glasdörrar, kommod med dubbla handfat, spegel och vägghängd wc.

Övervåningen erbjuder även ytterligare två sovrum i bra storlek, klädkammare, tvättstuga och badrum.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta