Välkommen till

Birkagatan 27

Birkagatan 27
Örgryte

Charmigt radhus med bevarade original attribut

Välkommen till detta charmiga funkis radhus beläget i populära Örgryte! Här bor ni i en bostad med optimalt läge och trevlig utomhusmiljö. Bostaden präglas av vackra original attribut så som öppen spis och en fin välvd trappa. Genomgående generös takhöjd och stora fönsterpartier bidrar till en härlig känsla av rymd. Optimalt planerad bostad på fyra våningar med möjlighet att inreda vinden. Under 2005 genomfördes en omfattande renovering på hela huset. Den underbara grönskan i Delsjö naturreservat väntar runt hörnet och närmaste badplats, som är den populära Härlanda Tjärn ligger på ett bekvämt promenadavstånd.

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.stark@lundin.se.

Entréplan:
Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöbel. I hallen finns även en garderob. På golvet ligger praktiskt klinker som övergår i original fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

Vidare in i bostaden möts ni av det trevliga vardagsrummet. Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord samt övrig inredning. Här finns även en vacker öppen spis. Golvet kläs av fiskbensparkett i original och väggarna har en vit tapet. Från vardagsrummet når ni bostaden trevliga terrass och trädgård i västerläge.

Kök från lkea med luckor i ek kombineras med bänkskiva i svart granit och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Whirlpool), frånluftsfläkt (Whirlpool), varmluftsugn (Whirlpool), inbyggnadsmikro (Whirlpool), kyl med frys (Samsung) samt integrerad diskmaskin (Whirlpool). I köket finns plats för ett matbord för fyra till sex personer .

På entréplan finns även en gäst-wc. På golvet ligger schackmönstrat klinker och väggarna kläs av vitt kakel. Inredningen består av en vägghängd-wc, handfatskommod och spegel.

Övreplan:
En vacker välvd trappar tar er upp till övre plan. Här möts ni av en möblerbar inre hall med goda förvaringsmöjligheter i garderob som sträcker sig längs ena väggen. Från den inre hallen når ni bostadens alla sovrum.

Sovrummen har tre olika storlekar varav det första och största sovrummet passar perfekt som ett master bedroom. Här erbjuds gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett generöst fönsterparti bidrar med trevligt ljusinsläpp. Golvet kläs av original ekparkett i holländskläggning och väggarna är målade.

Det andra sovrummet är något mindre i storleken men rymmer även det en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Väggarna målade och på golvet ligger ekparkett i original. Från detta rum når ni bostadens mysiga balkong.

Det sista sovrummet är minst i storleken och passar perfekt som exempelvis barnrum eller arbetsrum. På golvet ligger ekparkett i original och väggarna är målade. Även från detta rum nås balkongen.

På detta plan finner ni bostadens badrum. Badrummet har vitt kakel på väggarna med en grön bård och på golvet ligger en plastmatta i en grå/grön färg. Inredningen består av wc, handfatskommod med svart granitskiva samt dusch med välvda duschdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Källarplan:
Källarplan når ni antingen om ni tar trappan ner från entréplan eller via en egen ytterdörr. Via källarens egna ytterdörr möts ni först av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. I källaren är det genomgående klinkergolv.

Det första rummet vi möts av är förrådet. Efter förrådet finner vi ett mindre rum som i dagsläget används som kontor.

Det sista rummet är tvätt/relax. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bauknecht Siemens och tvättho. Härifrån når ni även ett duschrum och bostadens trevliga bastu.

Vindsplan:
Vinden utgörs av tre rum med stor potential att inreda.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta