Välkommen till

Anneholmsgatan 5

Anneholmsgatan 5
Örgryte Skår

Ljus och elegant 20-talsvilla med underbar tomt

Exklusivt erbjudande till VIP-visning! Anneholmsgatan erbjuder ett mycket lugnt läge med sin grönskande omgivning och citynära läge. Den vita 20-talsvillan med spröjsade fönster välkomnar er via en gjutjärnsgrind in er i trädgården. Solen faller in och doften av rhododendron och nyklippt gräs ramar in idyllen. Den stenlagda terrassen på trädgårdssidan fångar solen under större delen av dagen i det fria läget. Villan är renoverad på 80-talet med balanserad respekt för ursprungsmiljöns formideal. Interiören präglas av ljusa rumsvolymer och rena naturmaterial. Här finns stiltrogna detaljer som parkettgolv, spegeldörrar, detaljskurna listverk, bröstpaneler, höga fotlister, sockelklossar samt en mängd detaljer med stiltrogen design.
På entréplanet finns stora sällskapsytor, som vardagsrum, matsal samt kök. En välkomnande hall och gästtoalett.
Övre planet rymmer tre sovrum, badrum med separat toalett och flertalet garderober. I den härliga trädgården finns vackra träd, buskar, och massvis med blommor som blomstrar om vartannat.
Huset har varit i familjens ägo sedan 1928! Endast en kort promenad eller cykeltur bort, breder Delsjöns naturreservat ut sig eller varför inte gå ner till restaurangutbudet på stan på ca 5 minuter. Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entrévåning
Originalparkett i hall, klinade och målade väggar och tak med takrosett. Vidare in från hallen genom vackra dubbeldörrar når ni vardagsrummet som smyckas av en fungerande öppen spis. Vardagsrummet har originalparkett, klinade och målade väggar och tak samt takrosett. I anslutning till vardagsrummet ligger matsalen. Detta rum har putsade och målade väggar och tak samt en bröstpanel i original. Härifrån nås husets underbara stenlagda terrassen om ca 15 kvm som vetter i bästa västerläge och ger direktaccess till den fina trädgården.
Vidare från matsalen når ni husets bevarade serveringsgång med bra förvaring för porslin med pärlspont i original. Köket är ombyggt 1983. Målade/tapetserade väggar och plastmatta på golvet. På entrévåning finns även en gäst wc.

Övervåning
Välplanerad övervåning med tre stora sovrum. Väggarna är klinade och målade och taken är klinade och målade med takrosett som smyckar alla rum. Samtliga sovrum har två inbyggda garderober vardera. Genomgående trägolv som har slipats. Badrum är fackmannamässigt renoverat 1995. Här finns badkar med dusch, handfat med kommod samt spegel. Väggarna är beklädda med kakel och våtrumstapet och golvet är beklätt med klinker. Bredvid badrummet ligger en separat toalett med litet handfat. Väggar i pärlspont och plastmatta på golvet. Här finns även förrådsvind med generös förvaring samt tillgång till takvind.

Källarvåning
Tvättstuga renoverad 2005 med klinkergolv i terrakottafärg och murade samt vitmålade väggar. Här finns gott om upphängningsplats för tvätt, en äldre tvättmaskin samt tvättho och elektrisk mangel. i källaren finns två stora rum för förvaring eller att använda som hobbyrum. Det finns också en matkällare/vinförråd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta