Såld

Exklusiv lägenhet i toppklass

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 26A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 611 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
100 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1886-1892
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 26A,
411 26 Göteborg

Beskrivning

Mitt i hjärtat i Vasastaden och dess vackra sekelskiftesbyggnader hittar man Erik Dahlbergsgatan 26 och denna exceptionella lägenhet! En anrik byggnad på bästa adress, tre trappor upp och sedan kliver man in i denna drömbostad där allt är omsorgsfullt renoverat med noggrant utvalda materialval, genomtänkt färgsättning och med en total harmoni som man sällan skådar.

Lägenheten har genomgått en minutiös renovering där man tagit tillvara på byggnadens karakteristiska detaljer från sekelskiftet och kombinerat detta med en ytterst exklusiv modern stil.
Här omges man bl.a. av ett storslaget vardagsrum, ett exklusivt och stilrent kök från italienska Binova med utgång till den väl tilltagna balkongen, en egen hemmabio i toppklass och ett badrum med underbar spa-känsla. Bostadens genomgående fantastiska atmosfär återspeglas även när man kliver in i bostadens unika Master Bedroom med dess storslagna walk in closet - inramad av en av lägenhetens kakelugnar!

Välkommen till Erik Dahlbergsgatan 26!Vasastaden, som bebyggdes till största delen mellan 1870 och 1920, är en av de mer karakteristiska stadsdelarna i Göteborg. Den 76o meter långa gatan som sträcker sig mellan Parkgatan och Kapellplatsen är uppkallad efter greve Erik Dahlberg.
Bostadens 100 kvm erbjuder en fantastisk genuin känsla av dåtidens detaljer och nutidens lyx.

Vi tas emot av en välkomnande entré med plats för av hängning av ytterkläder.
Vi kliver vidare in i ett generöst tilltaget sällskapsrum och här slås man direkt av bostadens smakfulla design. Ombonat och charmigt med en storslagen öppen kakelugn (ej fungerande). Oljat parkettgolv i mörk ebenholts, väggar i betong, en frilagd tegelvägg, infällda spotlights i hela taket samt en dubbeldörr i glas till den väl tilltagna hörnbalkongen. För den kräsne finns en diskret, high-end hemmabioanläggning med 7 högtalare och 2 subwoofers inbyggda i vägg och tak. En projektorhiss dold i taket
samt en TV-hiss, smakfullt inbyggd i en väggmodul - allt väl genomtänkt i minsta detalj!

Köket är av högsta klass från italienska Binova. Ett ljust och stilfullt kök med vacker och slitstark industriparkett, god plats för många matgäster, väl tilltagna arbetsytor samt en mindre köksö på hjul för praktisk avlastning. Köksutrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn och fläkt från exklusiva Gaggenau samt kyl/frys och diskmaskin från Siemens. Ett smakfullt inrett skafferi samt direkt utgång även här till balkongen via en glasdörr.

The Master Bedroom - ett magiskt rum som i sin perfektion, stilfullt balanserar känslan av lugn och ro med lyx och praktiska boendebehov. Rummet har underbar rymd, med tidsenliga detaljer som vacker stuckatur och högt i tak. Ett par platsbyggda skjutdörrar "loft-style" öppnar upp mot varje människas drömgarderob - En walk in closet av det exklusivare slaget, inramat av en tjock, härlig heltäckningsmatta, stilsäker spotlightramp taket och en ståtlig kakelugn (ej fungerande).

Även i bostadens badrum bevaras den minutiösa klass och stil som genomsyrar bostadens alla utrymmen.
Härlig kalkstensputs på väggar, exklusiv mosaik på duschvägg, porslin och blandare designade av Philippe Starck samt en underbar dusch-himmel är några av de detaljer som tillsammans formar en underbart harmonisk spa-känsla

Em drömbostad i internationell toppklass mitt i hjärtat av Göteborg!

Välkommen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 611 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Erik Dahlbergsgatan 26A, 411 26 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1886-1892

Lägenhetsnummer: 1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Ej hiss. Våningsplan 2 av 4.

Storlek: 3 rum och kök varav 1-2 sovrum. Boarea 100 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong, läge söder.

Övrigt: Renoveringar och materialval:

Hall
Industrigolv
Väggar i betong

Vardagsrum
Svart/Ebenholtsoljat (Osmo Hårdvaxolja) parkettgolv
Väggar i betong
Frilagd tegelvägg
Infällda spotlights i hela taket
Dubbeldörr i glas till balkong
High-End hemmabioanläggning med 7 högtalare/2 Subwoofers inbyggda i vägg/tak
Projektorhiss dold i tak
TV-hiss dold i "Hemmabio-modul"
Kakelugn (ej fungerande)

Sovrum
Svart/Ebenholtsoljat (Osmo Hårdvaxolja) parkettgolv
Väggfast skåpmodul i vitt utförande
Skjutdörrar "loft-style" till Walk-In Closet

Walk-In Closet
Exklusiv, vinröd heltäckningsmatta
Kakelugn (ej fungerande)
IKEA "Pax" garderobssystem
Spotlightramp med 7 st spotlights
Dörr/Dörrkarm till vardagsrum dold bakom vägg

Kök
Exklusivt Industriparkettgolv
Binovakök
Gaggenau Induktionshäll
Gaggenau Varmluftsugn
Siemens Diskmaskin
Siemens Kyl/Frys - Fullsize
Dörr i glas till balkong
Separat köksingång

Badrum
Klinker/Golvvärme
Kalkstensputs på vägg
Exklusiv mosaik på duschvägg
Dusch-himmel - Tapwell
Dusch/Blandare - Hans Grohe Axor
Handfat - Duravit Philippe Starck
Handfatsblandare - Hans Grohe Phillipe Starck
Spegel - Duravit
Vägghängd toalett - Duravit.

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status. Lokalerna är idag uthyrda till butik, galleri, lager, kontor och spelbutik. Vasafyran är en stabil och välsköttförening där de större renoveringarna är utförda. Under 2013 såldes två hyresrätter och ett fastighetslån på drygt 6 Mkr kunde lösas. En mycket utförlig renoveringsbeskrivning finner ni i senaste årsredovisningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god då avgifterna har en låg nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2040.

Nästa förbättringsprojekt gäller fasadrengöring, puts och målning under 2021.

2020 gick föreningen bland annat över alla eldstäder och rökkanaler samt brandskydd, initierade fönsterrenovering samt bättrade fasader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Fiberbredband via Telenor. Bredband: Fiber via Bredbandsbolaget. Kostnad tillkommer.

Parkering: Folkbokförd på adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelrum, gemensamhetsförråd, vindsutrymme för tillfällig förvaring samt styrelserum.
Grönskande innergård med sittmöbler och plats för cykelparkering.

Övriga byggnader: Det finns tvättstuga och vindsförråd.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning