Välkommen till

Helmutsrogatan 5A

Helmutsrogatan 5A
2:a Almedal

Mysig tvåa högst upp i huset

Högst upp i huset finner ni denna mysiga tvåa med genomgående fina golv, goda förvaringsmöjligheter och fönster i två väderstreck varav ett vetter mot föreningens soliga innergård. Lägenheten erbjuder en bra planlösning med rymligt vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matplats. Stort och härligt sovrum med gott om förvaring och härligt ljusinsläpp. Stabil och engagerad förening!

Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts vi av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i en platsbyggd garderob samt städskåp. Här kläs golvet av fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i lägenheten når vi köket som är modernt inrett med vit köksinredning. Ovan bänkskivan i grå laminat sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av spishäll med inbyggd fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. De öppningsbara köksfönsterna vetter mot innergården.

Vardagsrummet är stort och här ges gott om utrymme för sociala tillställningar. Här får både en matgrupp, soffhörna, tv-bänk samt förvaringsmöjligheter plats. Golvet kläs av fin fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Stort fönster ger härligt ljusinsläpp.

Lägenhetens sovrum har gott om förvaring i fyra garderober samt tre överskåp. Här inne får en stor dubbelsäng plats och den fina fiskbensparketten präglar även detta rum. Stort fönsterparti bidrar med generöst ljusinsläpp.

Badrummet är stilrent med helkaklade vita väggar och grått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med vikbara glasdörrar. I taket sitter infällda och dimbara spotlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg Almedal
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta