Välkommen till

Skillnadsgatan 58C

Skillnadsgatan 58C
2:a Örgryte / Bö

40-talsdröm med gavelläge högst upp i huset & västerbalkong

Eftertraktat insynsskyddat gavelläge högst upp i huset med vacker utsikt över både hustak och grönska, otroligt ljusflöde från tre väderstreck samt solig västerbalkong. Den optimala planlösningen och de bevarade detaljerna som är lite av ett signum för 40-talet återfinns genomgående och sätter sin prägel. Bostaden har under de senaste åren renoverats med nymålade ytskikt, nyslipade och framtagna golv, ny el och nyrenoverat kök. Här bor ni lugnt och skönt med lummiga omgivningar som har direkt närhet till Delsjön liksom goda kommunikationer in till city.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i bostaden av en rymlig och ljus hall där ni direkt får en överblick över alla rum. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt. Här finns plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober.

Vardagsrummet fullkomligt badar i ljus tack vare sitt gavelläge högst upp i huset med stora fönsterpartier i både syd och väst. Rummet har gott om plats för både soffhörna och matsalsbord utan att den luftiga känslan går förlorad. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett i original och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet når ni den härliga balkongen som ligger i bästa västerläge och bjuder på en fin vy över området. Här kommer solen redan vid lunchtid och stannar till solnedgången.

Hemtrevligt och fint renoverat kök som har köksinredning i ljusgrått med rostfria beslag, bänkytor i grått och stänkskydd i vitt kakel. Även detta rum har ett eftertraktat gavelläge med generöst ljusinsläpp genom två fönsterpartier i syd och öst varav det ena vetter mot grönskande omgivningar på föreningens trädgårdssida. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Den välplanerade utformningen ger även utrymme för en matplats. Framtaget brädgolv i original som har slipats och på en av väggarna sitter en fin naturmönstrad tapet i behaglig färgsättning.

Rogivande sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Även i sovrummet har man tagit fram och slipat originalbrädgolvet och väggarna är målade i vitt.

Ljust badrum som är halvkaklat i vitt tillsammans med ljusgrått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt ett inkaklat badkar. Ett fönster bidrar med naturligt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym Nordic Wellness, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte Centralt

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta