Välkommen till

Spaldingsgatan 5

Spaldingsgatan 5
2:a Johanneberg

Ljus tvåa med balkong i högt västerläge

I attraktiva Johanneberg med närhet till både grönområden och stadens puls finner ni denna ljusa funkistvåa som är belägen näst högst upp i huset där man från balkongen har vidsträckt utsikt. Här erbjuds man ett generöst vardagsrum med utgång till balkongen, välplanerat kök med ljus matplats, rymligt sovrum med bra förvaring samt badrum med dusch och tvättmaskin. Lägenheten har stor potential och tidstypiska attribut som stora fönsterpartier, fiskbensparkett och fönsterbänkar i natursten.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av parkett och väggarna har ljus tapet.

Rakt fram från hallen ligger köket som avskiljs med en tidstypisk dörr med fönsterglas. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i trälaminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet som präglas av vacker fiskbensparkett och ett stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. Härifrån nås en härlig västerbalkong med vidsträckt utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

Innanför vardagsrummet ligger sovrummet avskilt beläget. Sovrummet har ett lugnt läge och fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda dubbelgarderober med överskåp. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna har ljus tapet. I den inre hallen utanför sovrummet finns förvaringsmöjligheter i en platsbyggd dubbelgarderob med överskåp.

Till sist erbjuder bostaden ett badrum med sandfärgad plastmatta och helkaklade väggar i puderrosa ton. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna som avgränsas med skjutdörrar samt tvättmaskin.

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta