Välkommen till

Nordostpassagen 38

Nordostpassagen 38
4:a Linnéstaden

Smakfullt renoverad retrodröm - Västerbalkong

Högt upp i huset, genomgående och smakfullt renoverad med stor respekt för originalet. Sextiotalets stilideal har hämtats tillbaka och uppdaterats till dagens funktionalitet. Stort härligt vardagsrum med fransk balkong, fullutrustat kök och tre bra sovrum. Badrum med dusch, separat badrum och tvättstuga med badkar samt gäst-wc. Klädkammare och gott om förvaring. Dessutom en västervänd balkong. Här saknar vi ingenting!

Bostaden är belägen i en välmående och stor bostadsrättsförening med flertalet gemensamhetslokaler och bredband som ingår i månadsavgiften. I Vegastaden finns det gott om lekplatser, grillplatser, promenadvägar och planteringar av olika slag. Nordostpassagen med sin unika prägel har en långsträckt innergård där barnen kan cykla fram och tillbaka utan att korsa vägar. Innergården praktiskt taget leder in i Slottsskogen med dess lummiga grönska och allt vad det innebär. En promenad på några minuter så är du mitt uppe bland älgar, hjortar, getter och rådjur.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av närheten till stadskärnans utbud och till Slottsskogen som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Denna starka kvarterskänsla byter du lätt mot rekreation och lugn i Slottsskogen när du känner för det. Här kan man leva ett härligt liv.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning fem och välkomnas in i hallen. Plats för jackavhängning och skor och förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob med hylla upp till takhöjd.

Golv: Ljusgrå klinker.
Väggar: Tapetserade i ljus kulör, vitmålade.

Vardagsrum
Väl tilltaget sällskapsrum med stort fönsterparti och franska balkongdörrar som låter ljuset flöda. Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord om så skulle önskas.

Golv: Kährs ekparkett i holländskt mönster, 2011.
Väggar: Vitmålade.

Sovrum
I fil med vardagsrummet och via pardörrar når vi ett generöst master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Bra förvaringsmöjligheter ges genom rymliga garderober med skjutdörrar.

Golv: Kährs ekparkett i holländskt mönster, 2011.
Väggar: Tapetserade i ljus kulör.

Kök
Klassiskt kök med sobra materialval, bra arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Renoverat år 2011. Ljusgröna skåpsluckor från Järfällakök, vita kakelplattor och en ordentlig diskbänk från Decosteel. Den maskinella utrustningen består av: Infälld induktionshäll (Bosch), varmluftsugn (Bosch) och mikrovågsugn (Whirlpool) i ergonomiskt höjd, diskmaskin (Asko, 2021) och kyl samt frys i fullhöjd (Liebherr). Ett större matbord ryms intill fönstret.

Golv: Schack-rutigt linoleumgolv i vanilj och grått (Forbo Marmoleum Click, 2011).
Väggar: Målade ljusgult.

Balkong
En rejäl balkong nås ifrån köket. Västervänd mot gården, här sitter vi gärna och njuter av solen från lunchtid till kväll.

Sovrum/arbetsrum
Nås intill köket eller från den inre hallen och disponeras idag som arbetsrum. I god storlek och passar bra som sovrum för barnen eller gäster och rymmer säng, skrivbord och förvaringsmöbler.

Golv: Kährs ekparkett i holländskt mönster, 2011.
Väggar: Tapetserade i ljus kulör.

Inre hall
Bostadens inre hall nås ifrån vardagsrummet och knyter samma två av sovrummen. Här finns en stor klädkammare och gäst-wc. Gäst wc:n från år 2011 är utrustad med handfat och wc. Golv belagt med svart-vitrutig klinker och vitmålade väggar med turkost kakel ovanför handfatet.

Sovrum
Bostadens tredje sovrum är även det i väldigt bra storlek. Huserar idag barnen och rymmer säng, skrivbord och förvaringsmöbler.

Golv: Kährs ekparkett i holländskt mönster, 2011.
Väggar: Målade ljusgult och tapetserade i ljus kulör.

Bad-tvättstuga
Intill köket nås det vi som vi kallar för badrum och tvättstuga. Ursprungligen var det ett långt badrum längsmed hela köket mot hallen men som år 2011 praktiskt delades av och på så sätt gör att även större familjer slipper köa inför kvälls och morgonrutiner. Bad-tvättstugedelen är smakfullt inredd med helkaklade väggar i vitt och turkost, golv belagt med svartvit-rutig klinker, utrustat med inkaklat badkar för avkopplande stunder, handfat, underskåp, vägghängda skåp och tvättmaskin samt torktumlare från Miele.

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Även här renoverat år 2011 med smakfulla val, väggarna är kaklade i vitt och turkost och golvet är belagt med svartvit-rutig klinker. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med ljusinsläpp från bad-tvättstugan. Under sommarhalvåret kan du duscha i kvällssolen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta