Välkommen till

Eklandagatan 29B

Eklandagatan 29B
1:a Johanneberg

Mysig funkisetta med västerbalkong i underbart lummigt läge

Näst högst upp i ett tidstypiskt funkishus från 1930-talet finner ni denna mysiga och välplanerade etta med generös takhöjd, fina fönsterpartier och västerbalkong omgiven av grönska. Insynsskyddat och rofyllt läge mot husets baksida med utsikt mot en skogsdunge och tack vare att man befinner sig i höjd med trädkronorna kan man ofta se fina fåglar och rådjur när man tittar ut. Social planlösning där kökets matplats har öppet samband mot vardagsrummet och ytorna är lättmöblerade.

Alldeles utanför huset finns affärer, restauranger, träningsanläggning samt fina gröna parker som Carlanderska och Näckrosdammen. Perfekt läge för studenten med närhet till Chalmers och Göteborgs Universitet som nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober med överskåp. Lägenheten har genomgående ljus trälaminat och vitmålade väggar.

Lättmöblerat allrum med stora fönsterpartier som bidrar till ett generöst ljusflöde i kombination med grönskande utsikt. Via pardörrar nås lägenhetens härliga västerbalkong i lummig miljö mot husets baksida som har en skogsdunge. Allrummet har öppet samband mot köket vilket binder samman sällskapsytorna.

Välplanerat parallellkök som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i rostfritt och mörk laminat samt stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med varmluftsugn (Electrolux), kolfilterfläkt samt kyl med frys (Electrolux). Trivsam ljus matplats invid fönstret.

Badrummet har helkaklade väggar och våtrumsmatta i ljus blå ton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med skjutdörrar i glas.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta