Välkommen till

Viktoriagatan 40

Viktoriagatan 40
3:a Vasastaden

Härligt ljusinsläpp med balkong mot den lugna innergården

Mycket välplanerad trea i attraktiva vasakvarter med smakfullt nyrenoverat kök och balkong i soligt västerläge. Stort vardagsrum med generösa ytor och två bra sovrum. Genomgående ljus planlösning med goda förvaringsmöjligheter. Utmärkt beläget i lugna kvarter med innerstadens puls och liv några minuter bort. Populär förening med stor privat gård. Hiss finns!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall som erbjuder gott om plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt ett städskåp. På golvet ligger praktisk klinker och väggarna är vita.

Vidare in i bostaden finner ni det trevligt luftiga vardagsrummet. Här rymt med lätthet såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som en större matplats. Ljusinsläppet är generöst tack vare ett stort fönsterparti.

Köket har inredning med skåpsluckor i en beige ton med vackra beslag i mässing kombinerad med bänkskiva i trä och stänkskyddet utgörs av kakel i en grönblå färg. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Intill ett fönster med utsikt över innegården finns en given plats för matbord. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

I anslutning till köket finner ni ett väl tilltaget sovrum med förvaringsmöjligheter i tre garderober. Här kan ni inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt avlastningsmöbel och skrivbord. Ett stort fönsterparti bidrar till ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade. Från sovrummet nås bostadens möblerbara balkong som ligger i ett soligt västerläge.

Det mindre sovrummet är beläget i andra delen av lägenheten och kan inredas med säng och skrivbord. Här är golvet nytt från 2023.

Det helkaklade badrummet går i ljusa toner med vitt kakel på väggarna och beiget klinker på golv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, två vägghängda skåp, tvättmaskin från 2021 samt badkar.

Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta