Välkommen till

Helenebergsgatan 2B

Helenebergsgatan 2B
2:a Johanneberg

Välplanerad gaveltvåa med solig balkong i charmiga villakvarter

Med ett ypperligt läge mitt bland Johannebergs charmiga villakvarter finner du detta trivsamma boende med parkeringsplats. Njut av de välplanerade ytorna med centralt läge nära allt du kan önska. Kök med fint ljusinsläpp och utgång till bostadens härliga balkong i soldränkt läge. Trivsamt vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten är praktiskt utrustad med både disk- och tvättmaskin.

Här bor ni med närhet till god service, bra kommunikationer, Chalmers, Fysiken och Mossens idrottsplats. I närområdet ligger Johannebar som är en omtyckt kvarterskrog. Det är även gångavstånd till stadskärnan med dess stora utbud av restauranger och shopping samt kultur- och nöjesliv.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i inbyggd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och Elfa-system. Ljusgrått klinkergolv och gråmålade väggar.

Tidlöst kök med inredning från Novaflex som är svenskproducerat i Lindome. Ljusgråa luckor kombineras med bänkytor i massiv ek och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Rikligt ljusinsläpp från ett dubbelfönster samt utgång till lägenhetens soliga balkong som har sol från ca 10-18.

Ljust vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. På golvet ligger vitbetsad ekparkett och väggarna är gråmålade med ett fondparti i tegel.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i fyra inbyggda garderober. Mörkgrå heltäckningsmatta och vitmålade väggar med en fondvägg i vit liggande träpanel. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och ljus våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfatskommod, dusch med rundade vikdörrar i glas samt tvättmaskin. Ett fönster bidrar med dagsljus samt vädringsmöjlighet.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta