Välkommen till

Skiljebacken 15

Skiljebacken 15
Olofstorp

Tomt med stor potential och naturnära läge

I populära Olofstorp säljer vi nu en unik fastighet för Göteborgs Stads räkning på 931 kvm. Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I närheten finns ett bra utbud av närservice, fritidsaktiviteter och badsjöar för att nämna några. Inom ca 3 km km har ni Bergumsskolan F-9 och Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Med busslinjen X3 tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central. Tomten är vackert belägen med utsikt över åkrar som bidrar till en luftig och lantlig känsla, här har du möjlighet att bygga ditt ditt drömhem precis efter dina önskemål.

Idag står ett äldre hus på fastigheten och vi förmedlar den därav som en tomt då information om husets ålder, skick samt storlek är okänt. All undersökning och information kring byggnaden står köparen för själv. Önskar man besiktiga huset står köparen själv för denna kostnad.

Viktig information:
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul som innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information avseende kostnader i samband med köp av fastighet och byggnation har köparen ansvaret att själv kontrollera. Gäller även information avseende detaljplan, ritningar, bygglov m m.

Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa fastigheten med villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Budgivning:
Budgivningen kommer att påbörjas fredagen den 15e mars.

VA:
Fastigheten har i dagsläget ingen anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Se separat avgiftsindikation under dokument och länkar.

Detaljplan:
Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Positivt förhandsbesked finns under dokument och länkar.

Fastighetsskatt:
Behåller man byggnaden kommer fastigheten beskattas enligt typkod 220 småhusenhet. För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år. Ägaren av fastigheten ansvarar för fastighetsskatten från och med tillträdesdagen.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patricia
ansvarig mäklare
Patricia Warnlöf
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Lundin Östra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Ekonomi
Tomt
Området
Olofstorp

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.
Karta