Såld

Bevarad charm, renoverat kök, badrum och balkong på bästa läge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stureplatsen 2

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 078 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 40,4 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Stureplatsen 2,
411 39 Göteborg

Beskrivning

Med ett attraktivt och centralt läge ligger denna mysiga och mycket unika tvåa med en spännande och tilltalande planlösning och vackra detaljer i anrik fastighet. Magnifikt belägen på lugna Stureplatsen. Här bor man tyst och rofyllt utan att behöva störas av ljudet från Sten Sturegatan!

Inom 5 minuters promenad nås bland annat Avenyn, Valhallas motionsanläggning, Ullevi, Scandinavium, Trädgårdsföreningen och massor av trevliga butiker, restauranger och mysiga caféer. För den som tar sig fram med buss och spårvagn ligger Centralstationen och flertalet hållplatser inom ett mycket bekvämt promenadavstånd.

Hall: Välkomnande hall med vita ytskikt och vackra original golv.
Hela bostaden präglas av vackra detaljer i stil med husets charm och ålder.
Sommaren 2016 målades ytskikt och golv slipades.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med högt i tak. Vackra stuckaturer och fiskbensparkett. Här finns plats för både soffgrupp pch matsalsmöbel. Ett fantastiskt rum att umgås i.

Sovrum: Från bostadens sovrum når du lägenhetens härliga balkong ut mot Stureplatsen. Här finns plats för bredare säng och övrig förvaring. Vita ytskikt och vackra golv i original.

Kök: Nyrenoverat kök 2016. Kökets stomme inkl. vitvaror är ritat och levererat av IKEA. Monterat av PEAB Byggservice. Köksmodellen kallas Voxtorp och det är en matt vit yta på skåpen. Diskho från Blanco(underlimmad).
Blandare från Nivito i mässing. Marmorskivan på bänken, väggen upp mot överskåpen samt fönsterbänken är levererad av Stencentrum i Mölndal. Materialet heter Cararra C och är en Italiensk vit marmor.
Ett fantastiskt kök av högsta standard!

Badrum: Stilrent nyrenoverat badrum från 2017/2018. Rymligt, exklusivt och snyggt med utrustning i form av wc, dusch, handat, tvättmaskin och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 078 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 4,34%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Våningsplan 2 av 4.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 40,4 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband.
Föreningen har beslutat att installera fiber i fastigheten.

Information Förening

Förening: Brf Smaragden 3.


Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Heden 21:3.
Brf Smaragden 3 bildades 1984 och består av 15 bostadsrätter samt 1 lokal.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftsförändringar är aktuella under året 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Under april 2018 kommer hissen i gatuhuset renoveras. Föreningen kollar över intresset för att bygga balkonger på fastigheternas gårdssida. Intresset är stort men processen är bara i startgroparna än så länge. Röstas balkongbygget igenom och bygglov godkänns kommer lägenhetsinnehavarna själva få stå för kostnaderna.

Under 2015 har renovering av fasaden mot Stureplatsen ägt rum. Renovering som då gjordes var att fasaden målades om, balkongerna ut mot gatan byttes, fönster målades samt fasadbelysning ordnades.

Balkongrenovering 2010.

2009 renoverades det vackra trapphuset.

2005 iordningsställdes porten.

Fastigheten ROT-renoverades 1989 innefattande VA-stammar, elstigare, fasad samt hissinstallation.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter