Rymlig bostad på mycket populär adress i hjärtat av Johanneberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fribergsgatan 8

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 490 000 kr
Avgift:
6 286 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Våning:
1/8, hiss
Byggår:
1944
Adress:
Fribergsgatan 8,
412 60 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Fribergsgatan 8 i omtyckta Johanneberg. Med närhet till allt vad staden har att erbjuda, ligger detta tidstypiska funkishus med vitputsad fasad och stora fönsterytor. Här bor ni i en rymlig lägenhet med många möjligheter till att skapa ditt drömhem.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Busshållplats vid namn Spaldingsgatan (buss 18) finns ett stenkast från porten som går genom hela centrum. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Lägenhetens 100 kvm disponeras enligt följande:

En välkomnande hall med god plats för avhängning av ytterkläder och skor samt plats för hel garderobsvägg och möjlighet till ytterligare möblering om så önskas.

Köket renoverades 2006 med inredning i högblankt vitt. Bänkskivorna är i massiv ek och det grå kaklet matchar perfekt med kyl/frys, spishäll och diskmaskin som allt går i trendigt rostfritt. I köket finns även plats för ett mindre matbord. Råsponten ger känsla av stil och charm. 2012 renoverades även delar av kök samt hallen. Kyl/Frys och micro är ifrån 2012.

Sällskapasavdelningen har en egen entré där gästerna kan välkomnas. Rummet är mycket stort och här kan man med fördel ha både rejäla soffor och matgrupp för alla middagsgäster. Rummet passar således lika bra för stora festen som för mysiga hemmakvällar framför Tv:n. Lägenheten har en egen utgång med tillhörande entré till gården som nås via sällskapsrummet. Här finns även en praktisk gästtoalett.

Det finns ytterligare två rum som idagsläget nyttjas som sovrum. Rummen är i god storlek och passar även som TV-rum, matsal eller kontor/bibliotek, allt efter eget behov och tycke.

Badrummet renoverades 2006 med grått klinker, vitt kakel, ihopfällbara duschväggar i glas samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 490 000 kr

Avgift: 6 286 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,7728%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1001 / 29.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 8, hiss finns. Våningsplan 1 av 8.

Byggår: 1944.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 100 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Fastigheten är ansluten till TV genom Com-Hem. Medlem kan teckna eget abonnembang för utökat.TV-utbud, bredband eller telefoni. Motsvarande abonnemang är möjligt att teckna med Bredbands bolaget.

Bilplats: Föreningen upplåter 13 st parkeringsplatser och de kostar ca 450 kr i månaden. Till dessa är det kort kö. Föreningen har också ett MC-garage som kan hyras. I området tillämpas också boendeparkering, i området gäller kod "S". För mer information kontakta mäklaren eller besök www.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även gemensamt cykelförråd samt tvättstuga att tillgå.

Information Förening

Förening: Brf Johanneberg Fribergsgatan . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Johanneberg Fribergsgatan registrerades 2001-03-22. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2011-02-19 och nuvarande stadgar registrerades 2011-11-03.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetspartner. Föreningen har inte haft några avgiftsförändringar de senaste åren och har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade. Kontrollerat med föreningen 20180904.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018: 1. Översyn av värmesystemen. Man har gått igenom element och termostat för att reglera värmen bättre. Man har även tittat på stammarna. Termostaten i lägenheterna ska justeras, allt på föreningens bekostnad.

Ventilation, OVK är inte godkänd, varför man med start 12/2 ska börja åtgärda i lägenheterna. Man kommer borra hål genom ytterväggen i två-tre rum och sätta in ventiler.

2016 - Relining av VA - stammar
2012- Byte av armaturer i trapphus, källare och vind samt ny pmitelefoni i entre och i lägenheter.
2011 - Nytt taktegel, papp och målning plåt samt målning av baksidans fasad, nya treglasfönster i hiss-schakt.
2010 - Spolning av VVS-stammar.
2009 -Ny hisskorg inkl målning av schakt.
2007- Nya balkonger inkl armeringsjärn och målning av framsidans fasad samt dränering av baksida.
2006 - Nytt kakel och klinker samt målning i tvättstuga/cykelrum/källare.
2004 - Utbyte av ventilation.
1998- Byte av fönster och balkongdörrar samt utbyte av avloppssystem i källaren.
1978- ROT renovering 1978 inkl rörstambyte och elstambyte 1978
Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp har installerats under åren 2005 - 2008.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter