Såld

Mysig landshövdingspärla i två etage

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storkgatan 4A

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 571 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72,9 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1926
Adress:
Storkgatan 4A,
416 69 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket mysiga etagelägenhet i idylliska Bagaregården. Hjärtligt välkomna till Storkgatan 4A! Genomgående för bostaden är sobra och trevliga ytskikt med brädgolv i original som ger en naturlig bas att inreda till. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med plats för matbord och vy mot den mysiga innergården. Vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj i goda vänners lag samt att ni finner trappan som tar er upp en våning där vinden gjorts om till två generöst utformade och mysiga sovrum med goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Till sist har ni ett stilrent helkaklat badrum i vitt och mörkgrått. Detta är en bostad att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Rumsbeskrivning: Bostadens ca 73 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I detta välbevarade landshövdingshus får ni ta trapporna upp till våning tre för att sedan kliva in i hallen. Förvaring av ytterkläderna sker i via en klassisk hatthylla, väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörk laminat.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Goda arbetsytor och bra med förvaring i flertalet över – och underskåp samt öppna hyllor som bidrar till en rymlig känsla. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en rostfri bänkskiva kombinerat med mörkt trä och vitt kakel ovan bänk. Välbevarade serveringsskåp och skafferi från förr hjälper till med förvaringen av matvaror. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl och frys. Intill det härliga fönsterpartiet har ett matbord för minst 6 gäster en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger brädgolv i original.

Vardagsrummet är en mysig plats där ni kan umgås med vänner och familj. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. I det ena hörnet finner ni en utmärkt plats för att skapa som läshörna eller liknande, en fåtölj och et mindre bord har en given plats. Finns även möjlighet till förvaring i en platsbyggd garderob. Ett fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgrå väggarna och på golvet ligger brädgolv i original.

Tar ni trappstegen upp från vardagsrummet så finner ni etagevåningen. Två mysiga sovrum finner ni på denna våning där det ena ger utrymme för en större dubbelsäng som hela familjen kan få plats i. väggarna är målade i vitt och även här finner ni brädgolv i original. Det andra sovrummet disponera idag som barnrum men här finner ni möjlighet att disponera som gästrum, arbetsrum eller liknande. Väggarna är målade i ljusgrått och vitt tillsammans med brädgolv i original. Det finns goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via två klädkammare, en i vardera rum.

På nedre plan finner ni bostadens helkaklade badrum. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas och en handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 571 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,71%. Andel av årsavgift är 5,71076%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG OLSKROKEN 16:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1926.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Relinering av stamarna i bottenplan utfördes 2016 samt att samtliga termostater är bytta 2017 av föreningen.
Ny dränering av halva väggen mot Storkgatan. 2013.
Spolning av stammar 2008.
Fasadrenovering, fönsterbyte mot gatan. 2006.
Fönster (västersida) 2005.
Vatten-, avlopp- och elstammarna 1986.
Tak och fasad 1986.
Fönster 1986.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Leverantör: Com Hem. Bredband betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Kvaggan nr 3. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
Kontakt: storkgatan@googlegroups.com
Jon-Samuel Andersson
0735327857.
I föreningen finns 22 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Olskroken 16:8 i Göteborgs kommun. Föreningen bildades 1985 och fastigheten har en total bostadsyta om 1 305 kvm fördelat på 22 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd och källarförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stabil ekonomi och de har en underhållsplan samt en fond som beräknas täcka föreningens alla kostnader för allmänt underhåll och kommande renoveringar. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 2018-10-08. Under 2011 gjorde man en extra amortering på 500 000 kr. För mer information hänvisas den sista årsredovisningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerat underhåll:
Fönsterbyte aluminiumfönster 2018
Målning av fasad och plåtdetaljer på tak 2018
Lätt renovering av tvättstuga 2020

Gjorda renoveringar:
Relinering av stamarna i bottenplan utfördes 2016 samt att samtliga termostater är bytta 2017 av föreningen.
Ny dränering av halva väggen mot Storkgatan. 2013.
Spolning av stammar 2008.
Fasadrenovering, fönsterbyte mot gatan. 2006.
Fönster (västersida) 2005.
Vatten-, avlopp- och elstammarna 1986.
Tak och fasad 1986.
Fönster 1986.

Parkering: Boendepakering på gatan.

TV och bredband: Basutbud av TV-kanaler från Com Hem ingår i avgiften.
Bredband tecknas separat.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter