Mysig landshövdingspärla i två etage

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Storkgatan 4A

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
2 950 000 kr
Högsta bud:
2 950 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
4 571 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72,9 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1926
Adress:
Storkgatan 4A,
416 69 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Jennieann
Intresserad av denna bostad - Jennieann
Badsjön Delsjön
Badsjön Delsjön
Närliggande glasscafét Lejonet & Björnen
Närliggande glasscafét Lejonet & Björnen
Knutpunkten Redbergsplatsen 2 minuter från bostaden
Knutpunkten Redbergsplatsen 2 minuter från bostaden

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket mysiga etagelägenhet i idylliska Bagaregården. Hjärtligt välkomna till Storkgatan 4A! Genomgående för bostaden är sobra och trevliga ytskikt med brädgolv i original som ger en naturlig bas att inreda till. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med plats för matbord och vy mot den mysiga innergården. Vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj i goda vänners lag samt att ni finner trappan som tar er upp en våning där vinden gjorts om till två generöst utformade och mysiga sovrum med goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Till sist har ni ett stilrent helkaklat badrum i vitt och mörkgrått. Detta är en bostad att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Rumsbeskrivning: Bostadens ca 73 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I detta välbevarade landshövdingshus får ni ta trapporna upp till våning tre för att sedan kliva in i hallen. Förvaring av ytterkläderna sker i via en klassisk hatthylla, väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörk laminat.

Bostadens kök bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Goda arbetsytor och bra med förvaring i flertalet över – och underskåp samt öppna hyllor som bidrar till en rymlig känsla. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en rostfri bänkskiva kombinerat med mörkt trä och vitt kakel ovan bänk. Välbevarade serveringsskåp och skafferi från förr hjälper till med förvaringen av matvaror. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl och frys. Intill det härliga fönsterpartiet har ett matbord för minst 6 gäster en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger brädgolv i original.

Vardagsrummet är en mysig plats där ni kan umgås med vänner och familj. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. I det ena hörnet finner ni en utmärkt plats för att skapa som läshörna eller liknande, en fåtölj och et mindre bord har en given plats. Finns även möjlighet till förvaring i en platsbyggd garderob. Ett fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgrå väggarna och på golvet ligger brädgolv i original.

Tar ni trappstegen upp från vardagsrummet så finner ni etagevåningen. Två mysiga sovrum finner ni på denna våning där det ena ger utrymme för en större dubbelsäng som hela familjen kan få plats i. väggarna är målade i vitt och även här finner ni brädgolv i original. Det andra sovrummet disponera idag som barnrum men här finner ni möjlighet att disponera som gästrum, arbetsrum eller liknande. Väggarna är målade i ljusgrått och vitt tillsammans med brädgolv i original. Det finns goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via två klädkammare, en i vardera rum.

På nedre plan finner ni bostadens helkaklade badrum. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas och en handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 950 000 kr

Avgift: 4 571 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,71%. Andel av årsavgift är 5,71076%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG OLSKROKEN 16:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1926.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Relinering av stamarna i bottenplan utfördes 2016 samt att samtliga termostater är bytta 2017 av föreningen.
Ny dränering av halva väggen mot Storkgatan. 2013.
Spolning av stammar 2008.
Fasadrenovering, fönsterbyte mot gatan. 2006.
Fönster (västersida) 2005.
Vatten-, avlopp- och elstammarna 1986.
Tak och fasad 1986.
Fönster 1986.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Leverantör: Com Hem. Bredband betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Energideklaration: Energiprestanda 140 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Kvaggan nr 3. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 22 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Olskroken 16:8 i Göteborgs kommun. Föreningen bildades 1985 och fastigheten har en total bostadsyta om 1 305 kvm fördelat på 22 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd och källarförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil ekonomi och de har en underhållsplan samt en fond som beräknas täcka föreningens alla kostnader för allmänt underhåll och kommande renoveringar. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 2018-10-08. Under 2011 gjorde man en extra amortering på 500 000 kr. För mer information hänvisas den sista årsredovisningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerat underhåll:
Fönsterbyte aluminiumfönster 2018
Målning av fasad och plåtdetaljer på tak 2018
Lätt renovering av tvättstuga 2020

Gjorda renoveringar:
Relinering av stamarna i bottenplan utfördes 2016 samt att samtliga termostater är bytta 2017 av föreningen.
Ny dränering av halva väggen mot Storkgatan. 2013.
Spolning av stammar 2008.
Fasadrenovering, fönsterbyte mot gatan. 2006.
Fönster (västersida) 2005.
Vatten-, avlopp- och elstammarna 1986.
Tak och fasad 1986.
Fönster 1986.

Parkering: Boendepakering på gatan.

TV och bredband: Basutbud av TV-kanaler från Com Hem ingår i avgiften.
Bredband tecknas separat.

Övrigt: Kontakt: storkgatan@googlegroups.com
Jon-Samuel Andersson
0735327857.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter