Såld

Yteffektiv tvåa med balkong i ett helt unikt nyproduktionsprojekt

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Nicklas Arnesson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Allards gata 12

2:a Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 685 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46,5 kvm
Våning:
4/10, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Doktor Allards gata 12,
413 23 Göteborg

Beskrivning

Välkomna att uppleva utsikten, grönskan och alla andra plus i nybyggda Brf Viva på Doktor Allards gata i Guldheden. Yteffektiv tvåa med hög boendekvalitet, materialval av mycket hög klass, svanenmärkt Vedumkök, vitvaror från Siemens och tillval för ca 14 000kr. Den genomgående öppna planlösningen tillsammans med den generösa takhöjden skapar mycket rymd och ger lägenheten ett optimalt ljusinsläpp. Köket förlängs av den rymliga balkongen som vetter mot föreningens vackra gård.

Brf Viva är ett helt unikt nyproduktionsprojekt - det första plusenergikvarteret i Riksbyggens nya koncept Positive Footprint Housing. Hållbarhet och miljö går som en röd tråd genom hela föreningen med allt från husens och gårdens utformning till de fantastiska gemensamhetslokalerna Orangeriet, Växthuset och Livsrummet. Utöver de gemensamma faciliteterna är det även en fröjd att bo här tack vare den stora hänsyn som tas till miljön. Tack vare föreningens solcellsanläggning, egenproducerade el, ventilationssystem, klimatskal samt olika typer av bil-, moped-och cykelpooler sparas det både på pengar och miljö.

Här bor man i ett lugnt område inbäddat i grönska med direkt närhet till Chalmers tekniska högskola och bekvämt gång- och cykelavstånd till centrala stan. Nedanför skogsslänten ligger Mossens idrottsplats och flera natursköna promenadstigar. Från Dr Allards gata har du nära till Doktor Fries Torg och ett brett utbud av service och butiker som bland annat mataffär, gym, bank, tandläkare, bibliotek och restaurang. Det är även bekvämt promenadavstånd till stadens gröna oas Slottsskogen såväl som Landala, Vasastan, Avenyn och hela centrums utbud av shopping, restauranger och nöjen. Goda kommunikationer med spårvagn 10 vid Doktor Fries Torg och buss 52 på Doktor Weltzins gata. Som boende har du dessutom tillgång till föreningens fordonspool med elbilar, lätta elfordon, ellastcyklar och elcyklar.

Rumsbeskrivning: Via egen entré med balkong/loftgång möts man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor genom en praktisk skjutdörrsgarderob. Från hallen är det öppen planlösning mot köket. Vid entrén ligger en textilmatta i grått men i övrigt har lägenheten genomgående mattlackad tvåstavsparkett i ek från Kährs och vitmålade väggar.

Påkostat Svanenmärkt Vedumkök med gott om arbetsytor. Köksinredningen är i svartbetsad ek och en vit laminatskiva som även fortsätter upp som stänkskydd ovanför arbetsytan. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad spiskåpa, inbyggdnadsugn med mikrovågsfunktion, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Här finns också en köksblandare från Siljan med diskmaskinsavstängning med fokus på miljön. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från LGG. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Ett stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med köksbänk emellan för att skapa en social och luftig atmosfär.

Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och plats för soffhörna.

Sovrummet avskiljs från vardagsrummet av en vägg med två smarta skjutdörrar som ingång. I sovrummet ryms en dubbelsäng med sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob med inbyggt städskåp. Ett fönster ger fint ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv ”Terra Asfalt” och helkaklade väggar i vitt sidenmatt kakel med ett fondparti i grå mosaik. Inredningen består av WC, handfatskommod och spegelskåp med LED-belysning från Vedum, handdukstork samt duschhörna med vikbara dörrar i frostat glas och blandare från Siljan. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 685 kr/mån. I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5951%. Andel av årsavgift är 0,4201%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 541 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr, vatten/avlopp 208 kr och hushållsel 183 kr.
I angiven driftskostnad för en persons hushåll (en vuxen) ingår hushållsel ca 2 200 kr/år, vatten ca 2 500 kr/år samt hemförsäkring ca 1 800 kr/år. Driftskostnader enligt schablon då bostaden ännu ej är tillträdd. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3041/901.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 10, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 46,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme och fjärrvärme, vattenburet system.

Ventilation: FTX.

Övrigt byggnad: Brf Viva ligger mitt i en delvis brant slänt vilket gör att utomhusmiljön blir något utöver det vanliga. Med broar och passager rakt ut i naturen är ambitionen att
tillgängligheten till det gröna ska öka. Naturen och det gröna går som en röd tråd genom utemiljön där den befintliga växtligheten kompletteras med odlingar och sittgrupper. Ett utegym och fina utsiktsplatser är en extra krydda.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via Telia. Öppen Fiber.
Internet: Internet och IP-telefoni via Telia- Öppen fiber.

Bilplats: För att minimera miljöpåverkan har föreningen valt att inte ha parkering för egen bil. I föreningen finns det en lättåtkomlig och bred fordonspool som laddats upp med elbilar, cyklar och lastcyklar som täcker era behov. Medlemskap i fordonspool ingår i månadsavgiften, debitering för körda mil tillkommer. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar).

Övriga byggnader: Alla lägenheter har tillgång till ett eget förråd. Förråden är belägna i anslutning till eller cykelgaraget under platån.
Den sociala hållbarheten är kanske det viktigaste med Brf Viva och därför finns det mycket gemensamma utrymmen, exempelvis orangeri med solterrass, växthus, utegym, multisportsplan och distansarbetsplats. Det finns även två övernattningsrum med gemensamt badrum. Toppmodern tvättstuga med stor kapacitet. Det finns fyra bokningsbara set av maskiner men även fyra maskiner för mer spontan tvättning som endast går att boka 24h innan. En fin finess i tvättstugan är att doseringen av tvättmedel sker automatiskt och utan extra kostnad! Föreningen har ett uppglasat cykelgarage där det går bra att ladda sin elcykel. I anslutning till cykelgaraget finns det en cykelhub där alla förutsättningar för cykelmekande finns. I föreningen finns även ett post-och leveransrum där ni hämtar er post och andra eventuella varor som ni vill ha hemkörda.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Viva. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Viva är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. I föreningen finns 132 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens adresser är Doktor Allards Gata 10-16. Föreningen köpte fastigheten 2018 (äger marken). Brf Viva är en förening med stort fokus på hållbarhet och miljömedvetenhet. Föreningen har en egen solcellsanläggning och producerar el till såväl föreningen själv som till andra köpare, vilket också påverkar föreningens ekonomi positivt. Föreningen har en preliminär miljöklass guld utifrån Sweden Green Building Councils riktlinjer och kriterier. Det är den högsta klassificeringen ett flerbostadshus kan få. Inflyttning sker med början i november 2018 och avslutas i augusti 2019.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har tillgång till ett eget förråd. Förråden är belägna i anslutning till eller cykelgaraget under platån.
Den sociala hållbarheten är kanske det viktigaste med Brf Viva och därför finns det mycket gemensamma utrymmen, exempelvis orangeri med solterrass, växthus, utegym, multisportsplan och distansarbetsplats samt övernattningsrum. Orangeriet, fyllt av grönskande växter året om, är perfekt för kalas eller grillfest och på Orangeriets tak finns dessutom en gemensam solterrass. Växthuset ger medlemmar chansen att odla tillsammans, samtidigt som det finns gott om plats för lek och spel. I huset intill ligger Livsrummet, utrustat med storbilds-TV, som fungerar utmärkt för mindre sammankomster eller trevliga måltider. För de som har lyxen att kunna arbeta hemifrån vissa dagar finns också två lugna distansarbetsplatser i anslutning till Livsrummet. Toppmodern tvättstuga med stor kapacitet. Det finns fyra bokningsbara set av maskiner men även fyra maskiner för mer spontan tvättning som endast går att boka 24h innan. En fin finess i tvättstugan är att doseringen av tvättmedel sker automatiskt och utan extra kostnad! Föreningen har ett uppglasat cykelgarage där det går bra att ladda sin elcykel. I anslutning till cykelgaraget finns det en cykelhub där alla förutsättningar för cykelmekande finns. I föreningen finns även ett post-och leveransrum där ni hämtar er post och andra eventuella varor som ni vill ha hemkörda. Rullstols- och barnvagnsförråd finns i anslutning till husen och i Cykelhuben i anslutning till garaget finns verktyg för att reparera inte bara cyklar utan även möbler eller liknande. Här finns också en cykelhiss som går från nedre platån till övre platån. Föreningens miljömedvetna tänk skiner igenom än mer tack vare Återanvändningsrummet, där medlemmar kan låna, byta och lämna in bland annat kläder och skor för att dela med sig istället för att slänga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Kommande avgiftsförändringar: I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Parkering: För att minimera miljöpåverkan har föreningen valt att inte ha parkering för egen bil. I föreningen finns det en lättåtkomlig och bred fordonspool som laddats upp med elbilar, cyklar och lastcyklar som täcker era behov. Medlemskap i fordonspool ingår i månadsavgiften de första åren, debitering för körda mil tillkommer. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Telia Öppen fiber.

Gårdsplats: Brf Viva ligger mitt i en delvis brant slänt vilket gör att utomhusmiljön blir något utöver det vanliga. Med broar och passager rakt ut i naturen är ambitionen att tillgängligheten till det gröna ska öka. Även utomhus finns odlingslotter, så när det blir säsong kan växterna flyttas ut från Växthuset till friska luften. Multisportplan, utegym, bouleplats, bollbur och lekplats finns utspridda på gårdarna tillsammans med bänkar för avkoppling och trivsamma grillplatser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter