Snart till salu

Yteffektiv tvåa med balkong i ett helt unikt nyproduktionsprojekt

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70
johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Doktor Allards gata 12

2:a Guldheden

Kortfakta

Avgift:
2 685 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46,5 kvm
Våning:
4/10, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Doktor Allards gata 12,
413 23 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

Välkomna att uppleva utsikten, grönskan och alla andra plus i nybyggda Brf Viva på Doktor Allards gata i Guldheden. Yteffektiv tvåa med hög boendekvalitet, materialval av mycket hög klass, svanenmärkt Vedumkök, vitvaror från Siemens och tillval för ca 14 000kr. Den genomgående öppna planlösningen tillsammans med den generösa takhöjden skapar mycket rymd och ger lägenheten ett optimalt ljusinsläpp. Köket förlängs av den rymliga balkongen som vetter mot föreningens vackra gård.

Brf Viva är ett helt unikt nyproduktionsprojekt - det första plusenergikvarteret i Riksbyggens nya koncept Positive Footprint Housing. Hållbarhet och miljö går som en röd tråd genom hela föreningen med allt från husens och gårdens utformning till de fantastiska gemensamhetslokalerna Orangeriet, Växthuset och Livsrummet. Utöver de gemensamma faciliteterna är det även en fröjd att bo här tack vare den stora hänsyn som tas till miljön. Tack vare föreningens solcellsanläggning, egenproducerade el, ventilationssystem, klimatskal samt olika typer av bil-, moped-och cykelpooler sparas det både på pengar och miljö.

Här bor man i ett lugnt område inbäddat i grönska med direkt närhet till Chalmers tekniska högskola och bekvämt gång- och cykelavstånd till centrala stan. Nedanför skogsslänten ligger Mossens idrottsplats och flera natursköna promenadstigar. Från Dr Allards gata har du nära till Doktor Fries Torg och ett brett utbud av service och butiker som bland annat mataffär, gym, bank, tandläkare, bibliotek och restaurang. Det är även bekvämt promenadavstånd till stadens gröna oas Slottsskogen såväl som Landala, Vasastan, Avenyn och hela centrums utbud av shopping, restauranger och nöjen. Goda kommunikationer med spårvagn 10 vid Doktor Fries Torg och buss 52 på Doktor Weltzins gata. Som boende har du dessutom tillgång till föreningens fordonspool med elbilar, lätta elfordon, ellastcyklar och elcyklar.

Rumsbeskrivning: Via en egen entré med balkong möts man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor genom en praktisk skjutdörrsgarderob. Från hallen är det öppen planlösning mot köket. Vid entrén ligger en textilmatta i grått men i övrigt har lägenheten genomgående mattlackad tvåstavsparkett i ek från Kährs och vitmålade väggar.

Påkostat Svanenmärkt Vedumkök med gott om arbetsytor. Köksinredningen är i svartbetsad ek och en vit laminatskiva som även fortsätter upp som stänkskydd ovanför arbetsytan. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad spiskåpa, inbyggdnadsugn med mikrovågsfunktion, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Här finns också en köksblandare från Siljan med diskmaskinsavstängning med fokus på miljön. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från LGG. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Ett stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med köksbänk emellan för att skapa en social och luftig atmosfär.

Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och plats för soffhörna.

Sovrummet avskiljs från vardagsrummet av en vägg med två smarta skjutdörrar som ingång. I sovrummet ryms en dubbelsäng med sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i en skjutdörrsgarderob med inbyggt städskåp. Ett fönster ger fint ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv ”Terra Asfalt” och helkaklade väggar i vitt sidenmatt kakel med ett fondparti i grå mosaik. Inredningen består av WC, handfatskommod och spegelskåp med LED-belysning från Vedum, handdukstork samt duschhörna med vikbara dörrar i frostat glas och blandare från Siljan. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 2 685 kr/mån. I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5951%. Andel av årsavgift är 0,4201%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3041/901.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 10, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 46,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme och fjärrvärme, vattenburet system.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via Telia. Öppen Fiber.
Internet: Internet och IP-telefoni via Telia- Öppen fiber.

Bilplats: För att minimera miljöpåverkan har föreningen valt att inte ha parkering för egen bil. I föreningen finns det en lättåtkomlig och bred fordonspool som laddats upp med elbilar, cyklar och lastcyklar som täcker era behov. Medlemskap i fordonspool ingår i månadsavgiften, debitering för körda mil tillkommer. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar).

Övriga byggnader: Alla lägenheter har tillgång till ett eget förråd. Förråden är belägna i anslutning till eller cykelgaraget under platån.
Den sociala hållbarheten är kanske det viktigaste med Brf Viva och därför finns det mycket gemensamma utrymmen, exempelvis orangeri med solterrass, växthus, utegym, multisportsplan och distansarbetsplats. Det finns även två övernattningsrum med gemensamt badrum. Toppmodern tvättstuga med stor kapacitet. Det finns fyra bokningsbara set av maskiner men även fyra maskiner för mer spontan tvättning som endast går att boka 24h innan. En fin finess i tvättstugan är att doseringen av tvättmedel sker automatiskt och utan extra kostnad! Föreningen har ett uppglasat cykelgarage där det går bra att ladda sin elcykel. I anslutning till cykelgaraget finns det en cykelhub där alla förutsättningar för cykelmekande finns. I föreningen finns även ett post-och leveransrum där ni hämtar er post och andra eventuella varor som ni vill ha hemkörda.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Viva. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Viva är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. I föreningen finns 132 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens adresser är Doktor Allards Gata 10-16. Föreningen köpte fastigheten 2018 (äger marken). Brf Viva är en förening med stort fokus på hållbarhet och miljömedvetenhet. Föreningen har en egen solcellsanläggning och producerar el till såväl föreningen själv som till andra köpare, vilket också påverkar föreningens ekonomi positivt. Föreningen har en preliminär miljöklass guld utifrån Sweden Green Building Councils riktlinjer och kriterier. Det är den högsta klassificeringen ett flerbostadshus kan få. Inflyttning beräknas ske med början i november 2018 och avslutas i augusti 2019.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har tillgång till ett eget förråd. Förråden är belägna i anslutning till eller cykelgaraget under platån.
Den sociala hållbarheten är kanske det viktigaste med Brf Viva och därför finns det mycket gemensamma utrymmen, exempelvis orangeri med solterrass, växthus, utegym, multisportsplan och distansarbetsplats samt övernattningsrum. Orangeriet, fyllt av grönskande växter året om, är perfekt för kalas eller grillfest och på Orangeriets tak finns dessutom en gemensam solterrass. Växthuset ger medlemmar chansen att odla tillsammans, samtidigt som det finns gott om plats för lek och spel. I huset intill ligger Livsrummet, utrustat med storbilds-TV, som fungerar utmärkt för mindre sammankomster eller trevliga måltider. För de som har lyxen att kunna arbeta hemifrån vissa dagar finns också två lugna distansarbetsplatser i anslutning till Livsrummet. Toppmodern tvättstuga med stor kapacitet. Det finns fyra bokningsbara set av maskiner men även fyra maskiner för mer spontan tvättning som endast går att boka 24h innan. En fin finess i tvättstugan är att doseringen av tvättmedel sker automatiskt och utan extra kostnad! Föreningen har ett uppglasat cykelgarage där det går bra att ladda sin elcykel. I anslutning till cykelgaraget finns det en cykelhub där alla förutsättningar för cykelmekande finns. I föreningen finns även ett post-och leveransrum där ni hämtar er post och andra eventuella varor som ni vill ha hemkörda. Rullstols- och barnvagnsförråd finns i anslutning till husen och i Cykelhuben i anslutning till garaget finns verktyg för att reparera inte bara cyklar utan även möbler eller liknande. Här finns också en cykelhiss som går från nedre platån till övre platån. Föreningens miljömedvetna tänk skiner igenom än mer tack vare Återanvändningsrummet, där medlemmar kan låna, byta och lämna in bland annat kläder och skor för att dela med sig istället för att slänga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Kommande avgiftsförändringar: I avgiften ingår värme och anslutning till bil- och cykelpool. Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Parkering: För att minimera miljöpåverkan har föreningen valt att inte ha parkering för egen bil. I föreningen finns det en lättåtkomlig och bred fordonspool som laddats upp med elbilar, cyklar och lastcyklar som täcker era behov. Medlemskap i fordonspool ingår i månadsavgiften, debitering för körda mil tillkommer. I föreningen finns 8 st fordonspool-platser med tak, varav 2 st med laddstolpe för lättare elfordon och 4 st med laddstolpe för elbil, samt 9 fordonspool-platser utan tak, varav 3 st är handikapplatser och 6 st är besöksparkering. Föreningen förfogar även över cykelparkering med 309 platser inomhus och 143 platser utomhus samt 9 platser för cykelpool (ellastcyklar och elcyklar).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Telia Öppen fiber.

Gårdsplats: Brf Viva ligger mitt i en delvis brant slänt vilket gör att utomhusmiljön blir något utöver det vanliga. Med broar och passager rakt ut i naturen är ambitionen att tillgängligheten till det gröna ska öka. Även utomhus finns odlingslotter, så när det blir säsong kan växterna flyttas ut från Växthuset till friska luften. Multisportplan, utegym, bouleplats, bollbur och lekplats finns utspridda på gårdarna tillsammans med bänkar för avkoppling och trivsamma grillplatser.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter