Såld

Högt upp i huset med bevarad sekelskiftescharm

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ranängsgatan 12

2,5:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 926 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
64 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Ranängsgatan 12,
41876 Göteborg
Generöst vardagsrum!
Generöst vardagsrum!
Detaljer från sekelskiftesanda
Detaljer från sekelskiftesanda

Beskrivning

En väldisponerad och spännande lägenhet med charmiga detaljer från nyklassicism, som vackra valv, maffiga fönster i djupa nischer och högt i tak. På näst högsta originalplanet i fastighet anno 1929 bor du insynsskyddat och tyst bakom gedigna tegelväggar. I kvarteren finns alla bekvämligheter och populära restauranger, kaféer och grönområden. City är bara en promenad bort och kommunikationerna är i världsklass. På hörnet finns nya knutpunkten Svingeln som tar dig i alla väderstreck (2 minuter till Centralen, 16 minuter till IKEA). Dessutom kommer du snabbt ut på motorvägen.

Stabil förening som nyligen sänkt avgiften. Bredband och tv ingår. Hiss finns! Föreningen har gemensamma balkonger på varje våningsplan och en fin uteplats med grill på gården. Det finns även framskridna planer att bygga till balkonger för de som önskar!

Rumsbeskrivning:
Du tar trappan eller hissen upp till våning 4. Här välkomnas du in i hallen, med avhägning för ytterkläder och hatthylla till vänster. Till höger finns en garderob för ytterligare hallförvaring. Genomgående i bostaden ligger ett mörkgrått golv i rökt ek som har handskrapade och borstade plankor. Väggarna är vitmålade.

Till höger från hallen nås det hemtrevliga, sociala köket. Inredningen består av vita fasade köksluckor i kombination med en mörk bänkskiva i laminat och ovansittande mosaik. Utrustningen består av rostfria vitvaror i form av inbyggnadsugn, spishäll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Invid fönsterpartiet i köket finns en given plats för matbord som rymmer 6–8 personer. Från de två charmiga fönsterpartierna har man utsikt över grönskan utanför och man är skyddad från insyn.

Rakt fram från hallen, via ett vackert tidsenligt valv, nås den inre hallen som kopplar samman de resterande rummen. Här finns plats för dina förvaringsmöbler och en bra arbetsplats med skrivbord för dig som önskar det. Alternativt nyttjar du den generösa ytan som matsal. Ljuset flödar in via fönster i två väderstreck.

Via ytterligare ett valv till höger nås vardagsrummet från den inre hallen. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och dina övriga möbler. Rummet präglas av ljuset som strömmar in från det stora fönstret. En takrosett pryder rummets mitt. Öppenhet till den inre hallen skapar ett oerhört socialt, ljust och luftigt vardagsrum som är spännande och lättmöblerat på samma gång.

Från den inre hallen nås även det stilrent renoverade badrummet från 2010. Inredningen består av vitt kakel med röda detaljer, i kombination med svart klinker med behaglig golvvärme. Utrustningen består av duschhörna med glasvägg, wc, handfat i kommod med ovansittande spegel, handdukstork och ett väggfast skåp för extra förvaring.

Till vänster från den inre hallen nås bostadens rofyllda sovrum. Här ryms en större dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringsmöbel med lätthet. Här finns även en platsbyggd garderob, uppbyggd runt ingången till rummet, som erbjuder gott om praktisk förvaring. Från det djupa fönstret har du fri sikt över takåsarna och är skyddad från insyn. Väggarna har en randig tapet i en ljus ton. Taket kantas av profilerade taklister och i rummets mitt sitter en takrosett.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 926 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,4259%. Andel av årsavgift är 5,2%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 180 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 30 kr/månad
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal personer samt årstid.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ranängsgatan 12, 41876 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Stampen 19:7

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 0012

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 64 kvm. Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: brf Skansen Lejonet. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 17 lägenheter varav 2 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Skansen Lejonet förvärvade fastigheten 2006. Föreningen upplåter 17 bostadsrätter samt två lokaler med hyresrätt.

Byggnaden genomgick en större renovering 1988 då kök och badrum renoverades, stambyte utfördes och vinden inreddes med nya lägenheter. Nya fönster installerades och tak samt balkonger renoverades.
2006 gjordes grundförstärkning och under 2007 renoverades trapphusen och nya säkerhetsdörrar installerades.

Brf Skansen Lejonet har under en längre tid arbetat med en stor översyn av ekonomin och bland annat lagt om lån vilket gett stora resultat. Det gjorde det möjligt med en rejäl hyressänkning från oktober 2018. Även andelstal justerades då.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas utav Bredablick förvaltning.
Inga planerade avgiftshöjningar, föreningen sänkte avgiften väsentligt oktober 2018.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2015-08-10. Energiprestanda 137 kWh/kvm och år.

TV och bredband: Föreningen är anslutet till kabelnät. Leverantör: Comhem, Bredband: Comhem. TV: Ansluten till kabelnät: Comhem. Bredband: Ansluten till kabelnät: Comhem.

Parkering: Folkbokförd på adressen ranängsgatan 12 är berättigad till boendeparkering. Mer information och priser finns på www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma lokaler består av: Tvättstuga, källarförråd, cykelparkering under tak på gården, en gemensam uteplats med grill och utemöbler och balkonger i trapphuset.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Övrigt: BRF har framskridna planer att bygga balkonger (frivilligt, man finansierar sin egen balkong).

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning