Såld

Ett stenkast från Avenyn

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Parkgatan 8A

2:a Heden / Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 682 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1951
Adress:
Parkgatan 8A,
411 38 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Parkgatan 8 som ligger mitt i centrala stan, ett stenkast från Avenyn och mitt emellan Heden och en av Göteborgs finaste parker, Trädgårdsföreningen. Lägenheten har ett insynsskyddat läge från våning två med fint ljusinsläpp och grönskande träd utanför fönstret. Stilrent kök med minimalistiskt formspråk. Vardagsrum och sovrum med välbevarad fiskbensparkett och vackra burspråksfönster med djupa fönsternischer i vinkel. Rymligt badrum med tvättmöjlighet.

Här bor ni i ett lugnt läge samtidigt som stadens evenemangsstråk ligger på kort gångavstånd. Med närhet till Ullevi, Scandinavium, Bergakungen, Avenyn, flertalet muséer och restauranger blir vardagen aldrig trist. För natursköna promenader och vackra omgivningar ligger Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn.

De 62 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en möblerbar hall med öppen planlösning mot köket. Här finns plats för avhängning samt en inbyggd garderob. Parkettgolv i mörk ton och vitmålade väggar.

Renoverat kök från 2014 med minimalistiskt formspråk samt uppdaterad och utbytt el i hela lägenheten. Köksinredning i vitt kombineras med en svart bänkskiva och mörkt kakel från Höganäs. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn och micro samt kombinerad kyl/frys. Här ryms en matplats för två personer, perfekt för frukoststunden. Det mörka parkettgolvet från hallen följer med in i köket och passar utmärkt som kontrast till de ljusa väggarna. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust vardagsrum som präglas av ett vackert burspråksfönster med djup fönsternisch i vinkel. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord alternativt skrivbord. Fiskbensparkett och ljusrandiga tapeter.

Mysigt sovrum med insynsskyddat läge och grönska utanför fönstret. Även här är det ett vackert burspråksfönster med djup fönsternisch i vinkel. Här ryms en dubbelsäng med sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en garderobsvägg. Fiskbensparkett och ljusa väggar.

Rymligt badrum med blå våtrumsmatta och vita kaklade väggar. Inredningen med wc, handfat, spegelskåp och badkar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 682 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,03138%. Andel av årsavgift är 4,01738%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 344 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 218 kr och hushållsel 126 kr.
Nydragen och uppdaterad el i hela lägenheten.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Heden 16:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1204.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 1951.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övrigt byggnad: Byggnaden uppfördes för "Douglas och Caroline Kennedys minne". Arkitekt var G Åhlander. Det är ett vinkelbyggt bostadshus i 3-4 våningar med burspråk, balkonger och franska fönster. Fasaderna är av rött tegel med vissa dekorativa inslag bl a mönstermurad taklist, valvmurning mot Nya Allén och husets namn på hörnet mot Parkgatan. Taket är valmat och täckt med enkupigt tegel. Husets trädgård avgränsas mot Parkgatan med järnstaket på en naturstensmur. Längs gårdsfasaden finns en loggia och framför den är en liten springbrunn anlagd. Byggnaden är ett av de yngsta exemplen på de omsorgsfullt utformade bostadshus som tillkom genom donationer.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till TV via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Information Förening

Förening: Parkgatan 8 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 26 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Parkgatan 8 äger fastigheten Heden 16:4 i Göteborg vilken förvärvades 2013 och kan således inte drabbas av eventuellt höjda tomträttsavgifter. Fastigheten består av ett flerbostadshus med byggår 1951. Föreningen består av 26 lägenheter varav 22 upplåts med bostadsrätt och 4 med hyresrätt samt 3 lokaler som hyrs ut till förmån för affärs- och föreningsverksamhet. Föreningen ligger mitt i centrala Göteborg, ett stenkast från Avenyn och mitt emellan Heden och en av Göteborgs finaste parker, Trädgårdsföreningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns en gemensam tvättstuga med torkrum samt cykelförråd och sophantering. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och stärktes upp av inkomst av den ombildade hyresrätten som såldes i slutet av 2018. Föreningen har även ökat intäkterna genom nya parkeringsplatser, ombyggnation och försäljning av ny lägenhet, uthyrning av tom lokal samt ändrade hyresavtal med företagarna. Man har även minskat utgifterna genom sänkta värmekostnader och förändrad frekvens av sophämtning. Föreningen har ytterligare 4 hyresrätter som ses som en tillgång. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Det finns planer på att se över och rusta upp balkonger, dra om elen i fastigheten, snygga upp trappuppgångar samt justera ventilationen i delar av huset. För mer information om planerat underhåll se årsredovisning. De hyresrättslägenheter som finns kvar innebär en innestående tillgång som kommer ge ett bra kapitaltillskott till föreningens ekonomi vid en kommande framtida försäljning.

Gjorda renoveringar:
I början av 1980-talet byttes samtliga V/A-stammar.
2001 Ny hissmaskin.
2013 Tätning av fönster och dörrar.
2014 Ombildades en hyresrätt till bostadsrätt samt asfaltering och uppförande av nya parkeringsplatser. Ombyggnation och rörarbeten på fastighetens vattenledningssystem. Samma år fick föreningen avslag på byggnation av vinden.
2014-2015 Ombyggnation av lokal till bostadsrätt.
2015 Överklagande av avslag angående byggnadslov för vind.
2016 Relining.

Parkering: Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 600kr/månad. Boende på Parkgatan 8 är inte berättigad till boendeparkering.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem.

Gårdsplats: Föreningen har en fin trädgård med stor gräsmatta, fina planteringar och träd. Här finns även en altan där solen skiner större delen av dagen där man kan umgås, grilla eller bara sola.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter