Snart till salu

Ypperligt planerade kvadratmeter med låg avgift och hög trivselfaktor

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Nilssonsberg 23

2 :a Nilssonsberg

Kortfakta

Avgift:
2 564 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48,3 kvm
Våning:
BV, 1/7, ej hiss
Byggår:
1977
Adress:
Nilssonsberg 23,
411 43 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Gunilla - NY
Intresserad av denna bostad - Gunilla - NY

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på gunilla.jansson@lundin.se.


Härligt social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök har denna trevliga tvåa. Varje kvadratmeter är perfekt utnyttjade och här bor man lika gärna en som två personer.
Hallen har klinkergolv och en stor garderob med skjutdörrar, inklusive städskåp, I passagen in mot badrummet ryms en liten mysig avskiljd arbetshörna (var ursprungligen en garderob och säljaren har bevarat skjutdörrar om man vill återställa). Vardagsrummet är rymligt och här möblerar man lätt med både soffhörna och matbord utan att det känns trångt. Ett stort fönsterparti med fina fönsterbänkar av marmor släpper in ljuset. Parkett på golvet och vita väggar. In mot köksdelen finns ett trevligt barbord, perfekt för morgonkaffet. Köket är inrett i vinkel och här är gott om plats för förvaring och arbetsytor. Köksskåpen är träfärgade och ett stort kakelparti i en blågrå ton ger extra karaktär till köket. Arbetsbänkar av trä. Vitvarorna består av spishäll, ung fläkt och diskmaskin i rostfritt och vit kyl/frys.
Sovrummet bredvid rymmer en större säng. Parkett på golvet, vita väggar och två garderober. Badrummet har ljust klinkergolv och ljusa väggar. Duschkabin och gott om förvaring.
Läget i stan är helt strålande med Vasastaden, Linnéstaden och även mysiga Haga inom bekvämt gångavstånd.Närområdet präglas av en mångfald av små butiker, caféer och restauranger. Dessutom når man Slottsskogen på några minuters promenad.
Mycket stabil föreningen ger ett tryggt och ekonomiskt fördelaktigt boende!

Information Ekonomi

Avgift: 2 564 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,1689%. Andel av årsavgift är 0,17%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C307.

Våningsplan: Bottenvåning, våningsplan 1 av 7, ej hiss.

Byggår: 1977.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 48,3 m².

TV- och internetanslutning: TV: Kabel Tv via ComHem.
Internet: Bredband via ComHem eller Telia Fiberlan.

Bilplats: En garageplats går att ta över. Ingång mitt emot lägenheten.

Energideklaration: Energiprestanda 147 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Körsbäret 19-21. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 374 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Körsbäret äger fastigheterna Annedal 23:19-21 och består av 374 lägenheter och 6 uthyrningslokaler fördelade i tre huskroppar belägna på Nilssonsberg i stadsdelen Annedal/Linnéstaden. Entréerna till området finns på Övre Husargatan, Brunnsgatan samt Västergatan. Den totala lägenhetsytan är ca 30 352 kvm..

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär fastighetsförvaltning AB. Föreningen höjer årligen avgifterna för 3 % fram till 2022 för framtida renoveringar. För mer information besök: www.korsbaret.se.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en utarbetad underhållsplan som sträcker sig till år 2063. Underhållsplanen är bedömningar styrelsen har gjort från de förutsättningar som finns för dagen och kan komma att revideras under de kommande åren, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser. Den följs upp i samband med styrelsens budgetarbete varje år. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster. Föreningen planerar även att utföra ny OVK och göra en översyn samt impregnering av tegel på fasaden. Inga beslut tagna i dagsläget. Fönsterbyte är planerat till ca år 2020 och stambyte är planerat till ca år 2025. Föreningen utför löpande kontroll av brandskydd, hissar, portar m.m. För mer information om föreningens underhållsplan, se hemsidan.

Kommande renoveringar:
Fönsterbyte ihop med fasad och takrenovering är planerade att ske år 2018 – 2021.
Stambyte är planerat till ca år 2025.

Genomförda renoveringar:
1991 Renovering tak.
2003-2005 Renoverades hissar.
2004 Renoverades fasaden.
2004-2005 Renoverades balkonger.
2010-2011 Byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 Renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 Renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Installerades nytt inpassagesystem och porttelefoner samt OVK för samtliga lägenheter och lokaler.
2015 Ombyggnad uteplatser. Nytt inpassagesystem med nya porttelefoner Nytt elektroniskt bokningssystem för tvättider. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016: Projektering för byte av belysning i trappuppgångar och korridorer. Projektering för byte av undertaksplattor i korridorer.
2017 Renoverades övernattninsgrummet.

Parkering: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2019 är 950kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

TV och bredband: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Counter