Såld

Gaveltrea med gårdsbalkong & vacker utsikt

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 23A

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 269 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Eklandagatan 23A,
412 82 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

I ett stiligt funkishus på attraktiva Eklandagatan finner ni denna härliga gaveltrea med fönster i tre väderstreck och balkong (västerläge) mot den lugna innergården med lummig grönska. Lägenheten har generös takhöjd och upplevs större än sina 52,5 kvm vilket alltid är uppskattat. Attraktivt läge och vacker utsikt! Stabil och trevlig brf med mycket god ekonomi.

Här bor man bra med ett underbart läge endast en kort promenad från evenemangsstråk, Avenyn, Göteborgs Universitet, Chalmers & vackra Näckrosparken. På bara några minuter tar du dig till de olika centrala stadsdelarna med spårvagn, cykel eller till fots..

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i garderober. Golvet kläs av grå klinker och väggarna är målade i vitt.

Ljust och luftigt vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med soffhörna och matplats för större middagssällskap. Golvet kläs av enstavsparkett och väggarna är målade i vitt.

Tidlöst kök som är renoverat 2012 med köksinredning i vitt från Ikea, bänkyta i massiv ek samt vitt kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Whirlpool förutom hällspisen som är från Bosch. Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Lägenheten har två rymliga sovrum varav det ena har utgång till den härliga balkongen som vetter mot grönskan och gården på baksidan av huset. Ett av sovrummen passar perfekt att använda som kontor eller gästrum om så önskas. Båda sovrummen har parkettgolv och vita väggar samt fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med skjutdörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 269 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,6777%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 333 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 133 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 23A, 412 82 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 14/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 52,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2022-01-07 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Eklandagatan 23-25. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 40 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Eklandagatan 23-25 bildades 1935. Fastigheten uppfördes 1934 efter ritningar av arkitekten hette Erik Holmdal och byggmästaren Anders Nilsson. Huset är klassat som kulturhistoriskt värdefullt och är av riksintresse som exempel på tidigt hus i funktionalistisk anda. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 15:18 med adress Eklandagatan 23-25.

Föreningens ekonomi: Välmående brf med stabil ekonomi. Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen med hjälp av Marika Wennermark. Föreningen höjer i normalfallet med inflation varje år, beslutas av styrelsen i november/december.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-06-05. Energiprestanda 216 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045. Fastigheten är i gott skick och inga större renoveringar är planerade de närmsta åren.
Urval av genomförda renoveringar:
1975 Renovering eternitplattor fasad
1990 Säkerhetsdörrar installerades
1999 Byte av all el i lägenheterna
2001 Stambyte och renovering av badrum samt renovering av tvättstugan
2002 Byte av elstigare, ny servis samt ny el i allmänna utrymmen och lokaler
2006 Tak, fasad och balkonger renoverades
2007 Målning av trapphus
2009 Porttelefonsystem med nyckelbrickor installerades
2011 Fönster utbytta
2013 Nya tvättmaskiner
2014 Nytt torkskåp
2015 Ny uteplats med grill
2019 En tredje tvättmaskin installerades
2020 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomfördes.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredbandsnät via iTUX.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en kallmangel. I föreningen finns också ett enklare övernattningsrum som kostar 100 kr/natt. I källaren finns flera utrymmen för cyklar och barnvagnar.
Trivsam trädgård på baksidan av huset med utemöbler och grill.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan föräldrar och barn med exempelvis uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning