Såld

Rymlig tvåa med balkong i västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Framnäsgatan 24B

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 611 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Framnäsgatan 24B,
412 62 Göteborg

Beskrivning

I lummiga Johanneberg finner ni denna ljusa och fina tvåa med balkong i västerläge. Lägenheten är smakfullt renoverad med tidlösa kulörer och materialval. Fullutrustat kök med matplats för fyra. Från det rymliga vardagsrummet når ni den ljuvliga balkongen i västerläge med vy över Buråsparken och den lokala odlarföreningen. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2018 och är helkaklat i modern stil.

Varmt välkomna till ett boende i en attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med grönskan runtomkring och god närservice med allt som behövs inom promenadavstånd, men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. Närhet till Chalmers, Sahlgrenska & Korsvägen, samt större matvarubutiker såsom Willys och ICA Maxi. Goda kommunikationer via buss 18,19 och 52.

Bostadens 55 kvm disponeras enligt följande:

Bostadens hall är rymlig, här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob. 2019 installerat en säkerhetsdörr. På golvet ligger en ekparkett i original och väggarna är målade i vitt.

Direkt till höger om hallen finner ni bostadens kök som är smakfullt renoverat med ljusa skåpluckor, och grå bänkskiva i laminat. Genomtänkt utformning med gott om förvaringsutrymme. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnads mikro samt kombinerad kyl och frys i rostfritt. Utrymme för matbord med plats för fyra personer. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv i träimitation.

Vidare in i bostaden finner ni ett rymligt vardagsrum som bjuder in till såväl umgänge i goda vänners lag som avslappnande myskvällar i soffan. Det stora fönstret förser rummet med ett vackert ljusinsläpp och ger en luftig känsla. Fina fiskbensparkett och vitmålade väggar. Från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen i västerläge och utsikt över den grönskande omgivningen. Rum för möbler, vänner och växter.

Rogivande sovrum som rymmer dubbelsäng, tillhörande sängbord och två stora dubbelgarderober. Även detta rum är vitmålat.

Stilrent badrum med vita, helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. Renoverades i samband med föreningens stambyte 2018 och är utrustat med WC, handfat, vägghängt spegelskåp, handdukstork, duschvägg i glas samt förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 611 kr/mån. Värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,3%. Andel av årsavgift är 4,67742%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 449 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 304 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 55 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bilplats: Till föreningen hör 22 p-platser samt 3 garageplatser. Det finns lediga parkeringsplatser som går att hyra för 350;- per månad. I dagsläget är alla garageplatser uthyrda men ingen kö finns, kostnad 895;- per månad.

Information Förening

Förening: Brf Framnäsgatan 24. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Framnäsgatan 24 är en välskött förening som bildades under år 2016. Fastigheten bebyggdes 1950 och består av ett flerbostadshus.
Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. SBC sköter ekonomiska förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Halléns fastighetsservice AB.

Fastigheten Göteborg Krokslätt 157:2 är upplåten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen: Övriga gemensamma utrymmen: Tvättstuga, Torkrum, Mangelrum, Cykelrum och Soprum. Dessutom stor råvind som i dagsläget används som extra förrådsutrymme för de boende i föreningen.

Föreningens ekonomi: SBC sköter den ekonomiska förvaltningen för föreningen. Månadsavgiften höjdes med 3% från och med april 2019. Anledningen till detta är att säkra föreningens ekonomi på lång sikt.
Avgiften kommer att höjas 2020 pga höjd tomträttsavgäld, men summa är ej beslutad.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2026.

Gjorda renoveringar:
Stambyte och renovering av samtliga badrum genomfördes 2018. Även elstigarna till alla lägenheter byttes.

Kommande renoveringar:/underhåll:
Byte av entrédörrar till lägenheter 2019
Ommålning av fönster - 2019
Planerat underhåll av fönster på 1-2 års sikt, för övrigt inga större planerade underhåll.

Parkering: Till föreningen hör 22 p-platser samt 3 garageplatser. Det finns lediga parkeringsplatser som går att hyra för 350;- per månad. I dagsläget är alla garageplatser uthyrda men ingen kö finns, kostnad 895;- per månad.

Övrigt: informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. .

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter