Såld

Välplanerad med balkong mot lummig gård

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gibraltargatan 98

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 568 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1964
Adress:
Gibraltargatan 98,
412 79 Göteborg

Beskrivning

Mycket välplanerad 2:a med balkong mot lummig och rofylld innergård. Tre våningar upp med hiss bor du här med väl tilltagna ytor och ett härligt ljusinsläpp. Här finns stora möjligheter för den som vill skapa sitt drömboende! Bostaden har ett stort vardagsrum som inbjuder till flertalet möbleringsalternativ och ett trivsamt kök med matplats intill fönstret. Här bor man med ett lugnt läge, nära stadens stora nöjes- och serviceutbud samt till natursköna promenadstråk. Tvärs över gatan ligger en av stadens största träningsanläggningar. Goda kommunikationer med buss utanför tar dig enkelt vidare till innerstadens sprudlande restaurang- och kaféliv!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre tidstypiska platsbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna har en ljus randig tapet.

Vardagsrummet präglas av ett generöst fönsterparti som bidrar med rikligt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna har en ljus randig tapet. Här kan man inreda med både soffhörna och matsalsbord om man önskar.

Ljust och trivsamt kök med köksinredning i original där man även har bevarat de tidstypiska glasbehållarna för torrvaror sk Redahylla och den platsbyggda kryddhyllan. Köksinredningen är vit med trähandtag och ovan arbetsytorna sitter stänkskydd i vitt kakel. Köket erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna är målade i vitt. Invid det generösa fönsterpartiet ryms en matplats för fyra personer.

Sovrummet är generöst utformat och har ett rofyllt insynsskyddat läge samt utgång till lägenhetens härliga balkong. Från balkongen är det fri utsikt över innergården samt bort mot horisonten. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och även här finns goda förvaringsmöjligheter i tidstypiska platsbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna har en ljus tapet.

Lägenhetens badrum har ljust sandfärgat klinkergolv och vita halvkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, badkar samt toppmatad tvättmaskin. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 568 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,86%. Andel av årsavgift är 0,92572%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 330 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
I uppskattad driftskostnad för en person (en vuxen) ingår el ca 200 kr / månad samt försäkring ca 130 kr / månad. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Krokslätt 115:23.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 232.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1964.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad:

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 150 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-04-25.

Information Förening

Förening: Brf Gibraltar 96-110. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 97 st lägenheter varav 5 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av två flerbostadshus varav ett med åtta våningar och ett med fyra våningar. Bostadshusen inrymmer totalt 92 bostadsrätter, 5 hyresrätter och tre hyreslokaler.
Byggnadens totalyta är 7484 kvm varav 7356 kvm utgör lägenhetsyta och 128 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger fastigheterna Krokslätt 708:601 och Krokslätt 115:23.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor (en i varje huskropp), ett enklare hobbyrum i låghuset samt flera barnvagnsrum och cykelrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. En god förvaltning av både fastighet och ekonomi gör att föreningen kan hålla en bra nivå på sina avgifter samt att amortering av lånen sker i en bra månatlig takt. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-02-03). Föreningen beslutar oftast om eventuella avgiftsförändringar vid budgetmötet i november. Föreningen har 5 hyresrätter kvar och de kommer säljas vid tillfälle och förstärka ekonomin ytterligare.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2045.
2020 planeras ny energideklaration samt byte av tätskikt på garage/parkering.
Utförda renoveringar:
1990 Byte fönsterpartier.
2000 Låghusen fick ny takbeläggning.
2000 Balkongrenovering.
2002 Garage och gårdsrenovering, trapphusrenovering.
2003 Balkongrenovering låghusdelen, nya porttelefoner, renovering tvättstugor med bl.a. nya maskiner.
2004 Ny gårdsbelysning, renovering av personhissar i höghusen.
2006 Ny takbeläggning höghus.
2007 Stamrenovering, relining.
2008 Renovering av tvättstuga.
2010 Ny sopstation.
2011 Stambyte kall/varmvatten i fastigheterna.
2012 Genomfördes översyn av ventilationssystemet.
2013 Utfördes en injustering av ventilationen. Omasfaltering parkering och uppfart.
2014 Nya el-timers på parkeringen. Nytt låssystem garaget.
2015 Byte torkar torkrum. Renovering el-nätet i hela fastigheten.
2016 Nya hissar i höghus. Ny garageport.
2018 Renovering av garage samt entréer på låghusen, nytt passersystem.
2019 Källarrenovering .

Parkering: Föreningen har totalt 80 parkeringsplatser, fördelat i garage och ute. Kostnad för garageplats är 525 kr/mån och uteplats 240 kr/mån. Vissa platser har eluttag för motorvärmare och det finns även en del laddplatser. I dagsläget finns det inga lediga platser (2020-02-03).

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem där basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Comhem.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning