Såld

Välplanerad takvåning med stor terass

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smörslottsgatan 55

4:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 947 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99 kvm
Våning:
3/3, hiss
Byggår:
2005
Adress:
Smörslottsgatan 55,
416 78 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Smörslottsgatan 55 i mysiga Björkekärr! Genomgående ljusa ytskikt med ljust målade väggar och parkettgolv. Stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus och en möblerbar balkong belägen mot grönska som nås via tre olika ingångar. Hemtrevligt kök med god förvaring och arbetsyta med plats för ett matbord för 6 sittande gäster. Socialt vardagsrum där hela familjen kan ha myskväll i soffan, ett master bedroom samt två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna och med anslutning till lägenhetens balkong. Ett helkaklat badrum utrustat med alla förnödenheter i form av WC, dusch, handfat med kommod samt ett spegelskåp.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentral.

Rumsbeskrivning:
Kök: Smakfullt renoverat kök med smakfullt utvalda färger i ljust tema. Här har ni plats för matbord. Köksluckor i en unik ton som smälter samman stilrent mot det vita kaklet. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, spis, integrerad mikrovågsugn, kylskåp och frys i fullhöjd. Ovanför diskbänken finner ni även spotlights. Med köket halvt avskärmat mot vardagsrum får man luftigheten av en öppen planlösning samtidigt som möjligheten finns att stänga med hjälp av en skjutdörr. Från köket når ni även lägenhetens terrass som sträcker sig längst hela lägenhetens ena sida.

Badrum 1: Helkaklat badrum fördelat i tre delar som kan skärmas av med en skjutdörr utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt stor arbetsyta i en avdelning. WC, spegelskåp samt handfatskommod i en avdelning och inglasad dusch med badkar i en avdelning. Badrummet har även golvvärme samt handdukstork. Från badrummet når ni även lägenhetens terass.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med utrymme för större matbord för minst 8 personer samt större soffgrupp med tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier fullständigt badar lägenheten i ljus och ger en luftig känsla. Från vardagsrummet når ni lägenhetens terrass.

Terrass: Stor och rymlig terrass i soligt läge, möblerbar med större lounge grupp och belägen i sydvästläge. Terassen sträcker sig längst hela lägenhetens ena sida och nås genom vardagsrum, kök och badrum. En fantastisk plats att samla familjen och vännerna på.

Master bedroom: Större sovrum som rymmer dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Platsbyggd förvaring som underlättar vardagen.

Sovrum 1: Praktiskt sovrum som enkelt går att möblera med säng och skrivbord. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 2: Praktiskt sovrum som enkelt går att möblera med säng och skrivbord. Ljusa väggar och parkettgolv.

Badrum 2: Helkaklat badrum utrustat med WC, dusch, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt golvvärme.

Förråd: I anslutning till hallen har ni även ett extra förråd utöver källarförrådet. Går att inreda som walk in closet eller nyttja som förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 947 kr/mån. I avgiften inkluderas ett obligatoriskt tillägg om 220 kr för TV och Bredband. Avgiften är fördelad enligt följande 6747 + 220 = 6967 kr / månaden.

I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,57678%. Andel av årsavgift är 1,57678%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Sävenäs 177:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 43/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, hiss finns.

Byggår: 2005.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 99 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: TV, bredband och telefoni via Telia

Gruppavtal med Telia kostar 220 kr / månaden för 40 kanaler samt 100 mbits/s bredband. Internet: TV, bredband och telefoni via Telia

Gruppavtal med Telia kostar 220 kr / månaden för 40 kanaler samt 100 mbits/s bredband.

Bilplats: I föreningen finns 17 st. p-platser som kan hyras till en kostnad av 300 kr (separat kö). Dessutom finns 84 st. garageplatser som kan hyras till en kostnad av 500 kr (separat kö).

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 142 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-07-03.

Övriga byggnader: Källarförråd om ca 9 kvm

Gemensam tvättstuga finns i källaren, i lägenheten finns tvättmaskin och torktumlare.

Cykelförråd finns i källaren.

Föreningen har en övernattningslägenhet som går att hyra.

Föreningen förfogar över ett däckförråd.

Information Förening

Förening: HSB Fiolen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 87 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Trevlig & stabil HSB-förening med 87 bostadsrätter. Fastighetsbeteckning Sävenäs 177:1 med adresserna Rosendalsgatan 27-29 samt Smörslottsgatan 51-65. Fastigheterna byggdes 2004/2005. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar och inga större renoveringar utöver normalt underhåll. För mer information se föreningens årsredovisning.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.
Det finns även en gästlägenhet, en föreningslokal, två cykelgarage och ett förråd för däckförvaring.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohus.

Kommande/gjorda renoveringar: 2007 monterades ett räcke vid garageinfarten. De utvändiga planteringarna utökas för att undvika trafik över gräsmattor och enskilda uteplatser.
2009 genomfördes en energideklaration av fastigheten. Det byggdes ett förråd för däckförvaring.
2010 under våren utfördes en femårsbesiktning och de fel och brister som upptäckts åtgärdades.
2011 fräschades föreningens samlingslokal upp.
2012 utfördes målning av träfasader på föreningens byggnader samt målning av golv utanför hissarna och källarplan. Vissa balkonger i föreningen glasades in. Det gjordes en undersökning om möjlighet till sänkning av föreningens kostnader för framför allt värme, el och vatten. En brandskyddsgenomgång utfördes.
2013 genomfördes en OVK-besiktning samt byte av filter, friskluftsventiler och rensning av ventilationsrör.
2015 byttes armaturer till LED
2017 tvättades vissa fasader. Hängrännor besiktigades och rensades. Dessutom besiktigades rökluckor och filter samt radiatorer byttes.
2018 byttes trätrall på alla altaner på bottenplan och fogar samt lister på balkonger underhölls. Även tak och takrännor sågs över.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering: Föreningen har 17 parkeringsplatser & parkeringsgarage under huset med 84 st platser.

TV och bredband: TV, bredband och telefoni via Telia.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård med gräsytor, sandlåda, rabatter samt bord och stolar.

Övrigt: Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kr för köparen innan medlemskapet i föreningen kan godkännas. Av denna avgift är andelsavgiften i HSB 500 kr/person som återbetalas vid utträde.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning