Såld

Perfekt boende med egen uteplats och garage

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vattugatan 5

1,5:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 982 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 48,6 kvm
Adress:
Vattugatan 5,
413 16 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

I idylliska Gamla Masthugget, med direkt närhet till både Slottsskogens grönska och Linnéstadens puls, välkomnas ni till denna fina 1,5:a (registrerad som 1 rok i lägenhetsregistret) med egen uteplats. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum med stor avskild sovalkov, trevligt kök med ljusa stilrena ytskikt samt smakfullt helkaklat badrum. Garageplats ingår i avgiften och får hyras ut!

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Välkommen på visning!

Bostaden är registrerad som 1 rok enligt lägenhetsregistret.

Bostadens 48,6 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att kliva in i den öppna och ljusa hallen. Ni finner här god förvaringsmöjligheter för kläder och skor via fyra inbyggda garderober. Det finns även plats för en mindre möblering för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Från hallen kliver ni vidare in i det stora vardagsrummet med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. I vardagsrummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett större matbord för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett. Från denna del av bostaden når ni uteplatsen, beläget med grönskande omgivning. Här kan ni möblera med loungegrupp och ett lite större matbord där ni kan sitta ned och umgås i goda vänners lag.

Köket finner ni i anslutning till vardagsrummet. Tidlös inredning med vita köksluckor i spegel tillsammans med vitt kakel på vägg och en bänkskiva i massiv ek. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl med frys. I köket finns det plats för ett mindre matbord för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Sovalkoven är lugn och rofylld som ger plats för en mindre dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Utmärkt plats för avkoppling.

Ett fräscht och helkaklat badrum är beläget intill hallen. Vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 982 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och garageplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 4 907 kr. Andel i föreningen är 0,71135%. Andel av årsavgift är 0,71135%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 417 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, hushållsel 197 kr/mån, och övrigt 75 kr/mån.
Posten övrigt: om 75 kr avser avsättning till inre fond, månadsvis. Saldot för den inre fonden är idag 4907 kr.

Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stigberget 36:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 89/1002.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 48,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-04-02.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vite Knut i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 103 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vite Knut i Göteborg äger fastigheten Stigberget 36:1 med adresserna Bäckegatan 20-24 och Vattugatan 1-5. Föreningen består av två huskroppar som tillsammans innefattar 103 bostadsättsägenheter, 123 garageplatser samt 2 lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga mellan Vattugatan och Bäckegatan. Tvättstugan är utrustad med sex tvättmaskiner, två torktumlare, en grov/mattvättmaskin, fyra torkrum samt en mangel. I föreningen finns även föreningslokal, övernattningsrum, gratis bokningsbar bastu, hobbyrum, cykelrum samt barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är mycket stabil. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-07-31). Avgiften har varit oförändrad i ca 10 år.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kontinuerligt underhåll och nödvändiga reparationer av fastigheten.
Kommande renoveringar:

Utförda renoveringar de senaste åren:
2010 Spolning av stammar
2011 Värmejustering 2011
2012 - Sprickor i garagebjälklag åtgärdades
2012 - Samtliga takfönster byttes
2013-2014 Byte av hissar.
2014 Utredning och kostnadsberäkning av fasadbyte på burspråken, byte av tak samt uppfräschning av balkonger med räckesbyte har diskuterats. Samma år köptes även två nya tvättmaskiner och man gjorde upphandling av nytt passagesystem till garage.
2015 genomfördes en OVK-besiktning samt värmeinjustering. Samma år byttes passagesystemet till garaget.
2017 genomfördes en renovering av tak, fasad och balkonger. En del av föreningens medlemmar glasade också in sina balkonger. Det installerades också ett nytt bokningssystem för tvättstugan, övernattningsrummet, bastun och kalasrummet.
2018 har arbete med tak, fasad och balkonger genomförts samt spolning av avloppsstammar.
Föreningen har beslutat att installera porttelefoner och arbetet komma påbörjas till hösten. På lång sikt funderar föreningen på att se över möjligheterna för laddstolpar i garaget samt att genomföra fönsterbyten på de utsatta sidorna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över 123 garageplatser. Garaget är beläget under huset och alla lägenheter har en garageplats som ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att hyra ut sin parkering till boende utanför föreningen.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

Övrigt: Förtroendemannen vill ge en guidad tur i föreningen innan medlemskap godkännes.

För ytterligare information gällande föreningen vänligen se föreningens senaste årsredovisningar, kontakta någon i deras styrelse alternativt se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/viteknut.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning