Såld

Charmig genomgångsetta med stor balkong och gavelläge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ulfsparregatan 9A

1:A Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 868 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Ulfsparregatan 9A,
416 57 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Charmig etta med insynskyddat och gavelläge. Högt upp med fönster i två väderstreck och solig balkong mot lummig innergård. Nyligen renoverat modernt och välutrustat kök. Brf med god ekonomi samt generös syn på andrahandsuthyrning!

En ytterst väldisponerad enrummare med genomgående arkitektur och luftiga ytor att möblera på. Lugnt läge på tredje våningsplanet och solig balkong med utsikt över föreningens innergård. Ljus ifrån fönster i motsatta väderstreck och tidsenliga fönsterbänkar i sten. Stort kök med modern inredning samt kvalitativ utrustning. Fräscht badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Välmående brf med övernattningsrum samt intäkter från hyresrätter som bidrar till en redan god ekonomi. Närhet till stad och natur samt 60-bussen linje strax utanför. Tillgång till mataffärer, restauranger, caféer och förtjusande småbutiker!

Vardagsrum
Fönstret och den helglasade dörren i väster fyller vardagsrummet med ljus. Rummet är rymligt och lättmöblerat, och det finns gott om plats för soffa, TV-bänk, bokhylla med mera. Liksom i övriga lägenheten är väggarna nymålade i vitt och laminatgolv i träkaraktär.

Balkong
Under sommarhalvåret utgör balkongen, som byggdes 2015, en härlig förlängning av vardagsrummet. Balkongen vetter mot den natursköna tomten på husets baksida, och västerläget erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Balkonggolvet är i underhållsfritt kompositmaterial som känns lent under sommarnakna fötter.

Kök
Köket renoverades november 2018. I köket är det rejält tilltaget med bänkyta och förvaring, och takhöjden tas till vara genom höga överskåp. Skåpen har grå luckor och lådor, och partiet ovanför bänkarna och spisen är klätt med vitt kakel med funkiskänsla. Diskbänken är klädd i gråspräcklig laminatskiva.

Badrum
Badrummet, totalrenoverat av fackmän i föreningens regi i samband med rörstambytet 2005, inrymmer badkar, WC, handfat, spegel, väggskåp och fina konsolhyllor. Väggarna är helkaklade i vitt, och den blå mittbården täcks av mörk kakeldekor som lätt kan tas bort om så skulle önskas. Golvet är belagt med klinker.

Hall
Tack vare lägenhetens genomgående planlösning har hallen ett härligt ljusflöde. Här finns det plats för sittmöbel och byrå, och utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av två inbyggda originalgarderober med överskåp.

Välkommen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 868 kr/mån. I avgiften ingår: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 180 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antalet personer i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 41:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 006/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1943.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Com Hem alternativt Digital-TV från Canal-Digital via föreningens fiberlan. Internet: Bredband via Com Hem eller via föreningens fiberlan.

Uteplats: Balkong med västerläge.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Sybågen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 211 st lägenheter varav 19 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Sybågen bildades 2003 och består av fyra flerbostadshus i 4 våningar med totalt 192 lägenheter med bostadsrätt och 19 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Sedan ombildningen har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten och står nu väl rustade för lång tid framöver. Styrelsen jobbar för att föreningen skall bli en av de mest välskötta i Lunden och Göteborg. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 8 732 kvm, varav 8 677kvm utgör lägenhetsyta och 55 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har under 2011 byggt nya tvättstugor så att det finns en i varje hus. Tvättstugan är försedd med ett elektroniskt bokninssystem och tvättider bokas antingen vid en bokningsstation i tvättstugan, via föreningens hemsida eller via smartphone (Iphone eller Android). I varje tvättstuga finns 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Det finns även 2 separata torkrum i varje tvättstuga. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in och en mangel. 9:an huset har 3 tvättbås eftersom det är fler lägenheter i huset.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A finns ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid vårt nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av Din Brf Ekonomi. Föreningen arbetar med långtidsprognos och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren, kontrollerat med föreningen 20200310. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: De senaste åren har en genomgripande totalrenovering och uppfräschning gjorts av fastigheterna samt området:
2005 utfördes ett stambyte och samtliga badrum renoverades i samband med detta.
2006-2008 Fasaderna tilläggsisolerades och putsades, fönstren byttes ut mot tvåglasisolerande inåtgående fönster, taken lades om och renoverades, hussockeln målades om, ommålning av trappuppgångar samt ny armatur och postboxar monterades på entréplan. Säkerhetsdörrar till lägenheterna samt nya entrédörrar sattes in och porttelefonanläggning installerades. Dessutom utfördes elstambyte samt tilläggsisolering av vinden.
2007-2010 byte av dagvattenledningar.
2009-2011 omläggning av spillvattenledningar, byggnation av tre nya lägenheter, färdigställande av fyra nya tvättstugor, översyn av värmesystemet och installation av ny cirkulationspump, OVK-besiktning av ventilationen, installation av fibernät för bredband, dräneringsarbeten runt fastigheten och byte av värmekulvert samt upprustning av gården med belysning, uteplatser och nya planteringar.
2012-2014 utfördes ombyggnation av gammalt styrelserum till uthyrningsbar lokal, ombyggnation av gammal tvättstuga till tre övernattningsrum, färdigställande av den sista gamla tvättstugan till hyreslokal med övernattningsmöjligheter, slutförning av bygget av föreningens miljöhus - inkluderandes ett cykelrum och en uteplats, upprustning av gården, målningsarbeten i källaren, byggnation av nya källarförråd samt spolning av kökstammar och byte av rörböjar i källarplan.
2015 har föreningen byggt balkonger för de som önskar (självkostnad för de som valt)
2016 Gjordes en genomgång av ventilationssystem
2017 Andra etapp av balkongbygge (till självkostnad för de som valt)
2018 Obligatorisk ventilationskontroll
I dagsläget har föreningen inga stora underhåll inplanerat.

Parkering: Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det fullt, men ingen kö till föreningens parkeringsplatser (2020-06-26). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

TV och bredband: Kabel-TV levereras genom ComHem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan. Samtliga lägenheter kan ansluta sig till internet via ComHem eller via föreningens fiberlan. Bredband via föreningens fiberlan kostar 149kr/mån. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning