Såld

Mysig enrummare i populär förening där garageplats ingår

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vattugatan 1

1:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 432 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 36,3 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1980
Adress:
Vattugatan 1,
413 16 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

I Masthuggets charmiga kvarter ligger denna fina etta med allt man kan önska. Välplanerade kvadratmeter med ett fantastiskt ljusinsläpp och stora fönsterpartier. Genomgående gott skick och helkaklat fräscht badrum. I Masthugget bor ni en kort promenad till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer och barer. På några minuter nås såväl Slottsskogens grönska och rekreation som Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats över staden och älvinloppet. Goda kommunikationer tar dig enkelt vidare genom staden. Garageplats ingår i avgiften och får hyras ut!

Bostadens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Kliv in i hallen, häng av ytterkläderna på hatthyllan eller via garderoberna. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett laminatgolv.

Allrummet öppnar upp sig och bjuder in till härlig rymd. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint. I rummet kan ni möblera med en soffgrupp, bord, tv-möbel och plats för en mindre dubbelsäng och ett matbord för två till fyra gäster.

Köket är väldisponerat och har allt ni kan tänkas behöva. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och bänkskiva i rostfritt och trä. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys i rostfritt.

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Väggarna har vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och duschhörna med draperi.

Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 432 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och garageplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 330 kr. Andel i föreningen är 0,58011%. Andel av årsavgift är 0,58011%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 355 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, hushållsel 195 kr/mån, och övrigt 60 kr/mån.
Övrigt: avsättning till inre fond.

Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stigberget 36:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 56/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 1980.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 36,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vite Knut i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 103 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vite Knut i Göteborg äger fastigheten Stigberget 36:1 med adresserna Bäckegatan 20-24 och Vattugatan 1-5. Föreningen består av två huskroppar som tillsammans innefattar 103 bostadsättsägenheter, 123 garageplatser samt 2 lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga mellan Vattugatan och Bäckegatan. Tvättstugan är utrustad med sex tvättmaskiner, två torktumlare, en grov/mattvättmaskin, fyra torkrum samt en mangel. I föreningen finns även föreningslokal, övernattningsrum, gratis bokningsbar bastu, hobbyrum, cykelrum samt barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är mycket stabil. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-07-31). Avgiften har varit oförändrad i ca 10 år.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kontinuerligt underhåll och nödvändiga reparationer av fastigheten.
Kommande renoveringar:

Utförda renoveringar de senaste åren:
2010 Spolning av stammar
2011 Värmejustering 2011
2012 - Sprickor i garagebjälklag åtgärdades
2012 - Samtliga takfönster byttes
2013-2014 Byte av hissar.
2014 Utredning och kostnadsberäkning av fasadbyte på burspråken, byte av tak samt uppfräschning av balkonger med räckesbyte har diskuterats. Samma år köptes även två nya tvättmaskiner och man gjorde upphandling av nytt passagesystem till garage.
2015 genomfördes en OVK-besiktning samt värmeinjustering. Samma år byttes passagesystemet till garaget.
2017 genomfördes en renovering av tak, fasad och balkonger. En del av föreningens medlemmar glasade också in sina balkonger. Det installerades också ett nytt bokningssystem för tvättstugan, övernattningsrummet, bastun och kalasrummet.
2018 har arbete med tak, fasad och balkonger genomförts samt spolning av avloppsstammar.
Föreningen har beslutat att installera porttelefoner och arbetet komma påbörjas till hösten. På lång sikt funderar föreningen på att se över möjligheterna för laddstolpar i garaget samt att genomföra fönsterbyten på de utsatta sidorna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över 123 garageplatser. Garaget är beläget under huset och alla lägenheter har en garageplats som ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att hyra ut sin parkering till boende utanför föreningen.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

Övrigt: Förtroendemannen vill ge en guidad tur i föreningen innan medlemskap godkännes.

För ytterligare information gällande föreningen vänligen se föreningens senaste årsredovisningar, kontakta någon i deras styrelse alternativt se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/viteknut.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning