Såld

Vindslägenhet med takterrass & vidsträckt vy över staden

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 40

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 218 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
5/5, ej hiss
Byggår:
1918
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 40,
411 31 Göteborg

Beskrivning

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna fantastiska vindslägenhet belägen i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1918. Ett kolossalt snyggt hem som har alla de karaktäristiska vindsdetaljerna som förväntas och som känns modern med sina spännande och välgjorda renoveringar. Generös takhöjd, vackra skulpterade murstockar och handmurad öppen spis. Flera vindskupor och ett stort takfönster som i kombination med flertalet golvfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Stora luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Fullutrustat kök i ljusa toner som harmoniserar i öppen och social planlösning med vardagsrummet. Ett rymligt sovrum med fantastisk utsikt och access ut mot lägenhetens terrass helt fritt från insyn med vy över stadens takåsar och mängder med soltimmar.

Tyst och lugnt gårdsläge och bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv bland det myllrande storstadslivet, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till denna välkomnande vindslägenhet. I hallen möts ni av vitmålade väggar och laminat på golv. Goda möjligheter för avhängning av ytterkläderna.

Direkt in från hallen på er högra sida öppnar sig köket. Fullt utrustat med både över – och underskåp i vitt tillsammans med bänkskiva i ek och stänkskydd i glas. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Stora glasdörrar släpper in rikligt med ljus till köket och dörrarna är det som skiljer er från den magiska takterrassen. Här ute kan ni dela upp terrassen i sektioner med både soffgrupp och bord där ni kan sitta ned och njuta av solens värma strålar.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och charmigt tack vare sina takbjälkar samt den fungerande öppna spis som blir en härlig mysfaktor till rummet. Takkupor med fönster ger härligt ljusflöde till de vitmålade väggarna och ger en naturlig bas att inreda till. Här kan ni både möblera med soffa, bord, tv-möbel och ett större matsalsbord för er som önskar. På golvet ligger parkett.

Intill har ni ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Från denna del av bostaden når ni också takterrassen, lyxigt att kunna sova med en dörr öppen under sommarens varma månader.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och spegelskåp, duschhörna med skjutdörrar och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 218 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer två obligatoriska avgifter om 249 kr/mån som avser bredband och 112 kr/mån för balkongtillägg. Andel i föreningen är 2,36%. Andel av årsavgift är 2,36%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 23:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: V1ED40.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, ej hiss.

Byggår: 1918.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 158 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-09.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Erik Dahlbersgatan 40-46.

Allmänt om föreningen: Brf Erik Dahlbergsgatan 40-46 förvärvade fastigheterna Vasastaden 23:9, Vasastaden 23:10 samt Vasastaden 23:11 den 15 juni 2005.
Byggnaderna uppfördes 1918 - 1923 och består av två landshövdingehus i tre plan med inredda vindar samt ett fyravåningars stenhus med inredd vind. 35 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 2 436 kvm, varav 2 259 utgör bostadsrättsyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Bredablick förvaltning.

Kommande/gjorda renoveringar: 2014-2015 översyn av stammar.
2014-2016 stensättning av innegård i ED 44-46.
2015-2016 invändig målning av väggar/tak/räcken i trappuppgångar.
2016-2017 översyn av fönster i ED 40 och 42.
2017-2018 nybyggnation av skärmtak för cyklar samt översyn av murar mm.
2005-2006 renovering av vädringsbalkonger.
2006 installation av kabel-TV-anläggning.
2007 utfördes besiktning av föreningens avloppssystem. Inga åtgärder erfordras de närmaste åren.
2008 ommålning och utbyte av utrustning i tvättstugor.
2009 målning och renovering av yttertak.
2010 lagning och renovering av tak och fasad till burspråken i ED 40 och 44.
2010-2011 nybyggnation mot gården av totalt 23
balkonger och 6 takterasser.
2011 byte av värmepumpar i ED 40-42 samt 44-46, belysning under burspråken samt ovanför ballustraden i ED 40-42, renovering av hyreslägenhet ED 46, anläggning av ny gräsmatta i ED40 samt stensättning på innergården ED 40-42.
2011-2012 målning av fasad samt fönster utvändigt i ED 40-46, entréportarna samt alla entré och balkongdörrar tillhörande föreningen både i ED 40-42 såsom ED 44-46.
2012 slipning och lackning av trätrappor i ED 44-46.
2012-2013 justering av värmesystem.
2014 översyn och byte av fönster i ED 44 och 46 i burspråk.
2017 relinade avloppsstammar.

Övrigt: Se årsredovisning för mer information.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning