Snart till salu

stor balkong i soligt söderläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ebbe Lieberathsgatan 16C

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 614 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
2017/2018
Adress:
Ebbe Lieberathsgatan 16C,
412 65 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Föreningens gemensamma takterrass med TV
Föreningens gemensamma takterrass med TV
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

I populära kvarter med närhet till allt som Göteborg har att erbjuda finns denna väldisponerade tvåa med balkong i soligaste söderläge! Här bor du lyxigt bekvämt i en populär förening med tvättstuga, garage och gratis medlemskap i bilpool samt uppvärmt förråd. Föreningen erbjuder en stor gemensam takterrass, med pentry och något så unikt som en storbilds utomhus-TV. Kanske kan det vara här som ni följer sommarens event tillsammans med grannar och vänner? Huset har ett perfekt läge, nära både grönområden såsom Safjället och Delsjön. Här finns också all tänkbar service som bland annat Willys, Ica Maxi och en av Nordic Wellness största anläggningar. Från hållplatsen Varbergsgatan tar spårvagn 2 och 4 dig till Korsvägen på endast fem minuter. Nära till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium samt massor av trevliga små restauranger på kort avstånd.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information.

Bostaden disponeras enligt följande:

Från den egna loftgången välkomnas ni in i en ljus hall med plats för fri avhängning. Golvet är belagt med ett praktiskt mellangrått klinkergolv som sedan övergår i vitlaseradparkett. Väggarna är vita och spelar fint med det rustika klinkergolvet i hallen. Genomgående enhetliga och ljusa ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Från hallen nås även sovrummet med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ett fönster förser rummet med ett behagligt ljusinsläpp.

Ta er sedan vidare till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. En trevlig planlösning som bjuder in till sociala umgängen och trivsel. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med fönsterbänkar i marmor samt utgång till lägenhetens rymliga balkong i perfekt söderläge.

Köket har köksinredning i vitt från Marbodal med laminatbänkskiva i grå betong och stänkskydd i samma material. Ovan arbetsytorna sitter infällda dimbara spotlights. Miljöklassade vitvaror som utgörs av induktionshäll (Bosch), fläktkåpa (Bosch, energiklass A+), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Bosch, energiklass A), mikro i väggskåp (Bosch), integrerad diskmaskin (Siemens, energiklass A++) samt integrerad kyl med frys (Siemens, energiklass A++).

Välplanerat badrum med mellangrått klinkergolv och vitt matt kakel från Höganäs. Inredningen består av wc, vit handfatskommod och spegel från Vedum, rund blankpolerad handdukstork och duschhörna med vikdörrar i klarglas från INR samt blandare från Mora med ECO-funktion. Den kombinerade tvätt- och torkmaskinen från Siemens underlättar vardagsbestyren, ovan denna finns arbetsbänk och rymligt förvaringsskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 614 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och el efter egen förbrukning. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för tv, bredband och telefoni om 110kr / mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,418%. Andel av årsavgift är 0,469%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadVatten/avlopp: 60 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ebbe Lieberathsgatan 16C, 412 65 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017/2018

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 53,5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Södra Fredriksdal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 256 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Fredriksdal är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014. I föreningen finns 256 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna har följande indelning: 117 st 1 r o k, 129 st 2 r o k samt 10 st 3 r o k. Till föreningen hör adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C (bostäder) samt Varbergsgatan 1 (garage). Alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer vilket innebär att det är välisolerade hus med modern ventilation som ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser. Föreningen köpte fastigheten Krokslätt 33:6 år 2016 (äger marken).

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Flera delar kan bli aktuella. Fastighetens andelstal är preliminärt satt till 35. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Solid förening som under 2020 amorterade 7.100.000 kr av föreningens lån.

Mer info finns på föreningens hemsida: www.sodrafredriksdal.se.

Information om månadsavgift: I avgiften ingår värme och kallvatten. Till avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och el efter egen förbrukning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

TV och bredband: Föreningen har valt Com Hem som leverantör av såväl TV som bredband och telefoni. Föreningen har förhandlat ner priset åt sina medlemmar till 110kr/månad för båda delarna.
Gruppavtalet är upphandlat gemensamt för föreningens samtliga hushåll och går inte att välja bort.
Det ger dig Bredband 100/100 (50-100 Mbit/s). Det är ett snabbt och stabilt bredband där flera kan vara uppkopplade samtidigt. Trådlös router för bredband och telefoni ingår och ska finnas på plats i lägenheten.

Gruppavtalet ger dig även tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår även en digitalbox.

Parkering: I föreningen finns det 89 kameraövervakade garageplatser varav två stycken parkeringar är anpassade för rörelsehindrade. Hyran för en garageplats är 1300kr/månad.
26 stycken av dessa är laddplats för el/hybridbil och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw. Det finns också fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

Alla frågor, administration och uthyrning av garageplatser hanteras via Primär fastighetsförvaltning. Vid frågor om beläggning och kötid hänvisar Styrelsen till Primär. I regel kan vi säga att kön inte är speciellt lång och att det vid eventuell kö inte dröjer allt för lång tid innan erbjudande om plats kommer.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensam tvättstuga samt cykelverkstad på innergården. Varje lägenhet har även sin egna tvättutrustning.

Gemensam trivsam skyddad innergård som omges av sittbänkar där du kan ta en fika med vännerna eller koppla av med en bra bok. Det finns två bokningsbara takterrasser
Terrass med lounge och TV samt terrass med matplats och pentry
På terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Övrigt: Bilpool "M"

Med M hittar du alltid en bil runt hörnet och du betalar bara när du använder den. Mycket smidigare än traditionell leasing eller ägande.
Som boende i Brf Södra Fredriksdal ingår månadsavgiften för medlemskap "Lagom" som är deras mellanpaket och kostar 195 kr/mån är förbetalt till föreningens medlemmar till och med april 2023.

"Lagom" är bäst om du kör ungefär 10-30 timmar i månaden, för att veckohandla, eller för att göra en dagsutflykt då och då.

Månadsavgift 195 kr (ingår som medlem i föreningen)
Timpris 85 kr
Dygnspris 895 kr
Helgpris 1495 kr
Veckopris 3795 kr
Kilometerpris 2 kr
(Information från förenings hemsida 20201110).

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!